Tânăra Timea Lőrincz, premiată de NASA, cere sprijinul brașovenilor pentru a reprezenta România la un congres internațional în Singapore

Timea Lőrincz, premiată anul trecut de NASA la un concurs internațional, dorește să reprezinte România la un congres organizat în Singapore.

Timea este absolventă a Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov. Anul trecut, pe când era în clasa a 12-a, a concurat și a câștigat locul 1 la un concurs internațional organizat de NASA în Statele Unite ale Americii. Detalii găsiți în acest link, iar Timea apare în prima parte la “First Prize, Grade 12 First Prize”. Ambițiile tinerei brașovence sunt de nivel internațional, ea dorind să urmeze studiile superioare în Germania, alegând domeniul aerospațial.

“Mă numesc Lőrincz Timea, am 19 ani, am absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov și în prezent mă pregătesc pentru a putea începe cursurile la Universitatea Tehnică din Munchen, Facultatea de Inginerie Aerospațială. Pentru a fi acceptată este nevoie să cunosc bine limba germană, ceea ce fac în această perioadă. Cea mai mare realizare a mea, de până acum, este faptul că am câștigat anul trecut premiul întâi din lume la un concurs internațional organizat de NASA.”, a transmis Timea Lőrincz.

Zilele trecute a fost acceptată să reprezinte România în cadrul unui congres organizat în Singapore. După spusele ei, a trecut printr-o selecție serioasă, înainte să fie acceptată, iar România poate să fie reprezentată de o singură persoană. Subiectele atinse în cadrul congresului țin de educație, mediu și politică. Detalii despre congres se găsesc aici.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Locurile sunt limitate și se acordă țărilor, respectiv candidaților, care fac plata taxei cât mai repede. Familia ei nu are posibilitatea financiară să susțină costul aferent, motiv pentru care Timea apelează la noi pentru a oferi o donație în acest sens.

“Aș dori să mă mențin și în următorii ani la nivel internațional, iar pentru acest lucru doresc să particip la un congres organizat în Singapore, CWMUN2023. Am avut un interviu cu organizatorii, în urma căruia am fost acceptată să particip și să prezint un discurs despre România. Acest congres atinge subiecte legate de politică, mediu și inovație. Doresc să particip, deoarece vreau, și pot, să reprezint România la un nivel înalt, și, de ce nu, pentru a fi catalogată ca unul dintre cei mai buni delegați la congres. Pe lângă aceasta, este o oportunitate majoră pentru mine să mă dezvolt. Apelez la dumneavoastă cu rugămintea de a mă ajuta să finanțez această participare. Am nevoie de 3100 euro, din care 1100 euro este costul biletului de avion, iar 2000 euro sunt pentru cazare, masă și alte cheltuieli acolo. Alături de mine este Asociația Brașovul Altfel, care gestionează partea financiară, respectiv încasează donația dumneavoastră și face cheltuielile pentru participarea mea la congres. Vă rog să mă ajutați!”, spune Timea.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Timea poate fi contactată la numărul de telefon 0721.961.203.

8 thoughts on “Tânăra Timea Lőrincz, premiată de NASA, cere sprijinul brașovenilor pentru a reprezenta România la un congres internațional în Singapore

  1. Timea Timea este o fosta eleva care a picat bacalaureatul in vara (romana: 5,65, matematica: 3,60, fizica: 1), fiind in liceul „A. Saguna” unul din cei doar 2 elevi respinsi si singura de la specialitatea sa (matematica-informatica). In toamna, a trecut cu 8,18 (romana: 9, matematica: 8,30, fizica: 7,25). situandu-se in liceu pe pozitia 160 din 167, adica intre ultimii 4,2% din scoala. Acesta e nivelul international la care zice ea ca vrea sa se mentina? Si nu oricum, ci cu bani de la dumneavoastra! Apoi, NASA nu doar ca nu a organizat concursul, ci a interzis cu cel putin un an inainte ca numele sau sigla sa-i mai fie asociate cu acest concurs. Timea stie ca minte zicand ca a castigat „concursul organizat de NASA”, dar stie ca „da mai bine” decat „concursul NSS SPACE SETTLEMENT”, cum se numeste de fapt. Si, daca acest concurs, chiar cand continea numele „NASA”, e atat de prestigios, cum se face ca nicio universitate respectabila din Romania sau strainatate (inclusiv SUA, patria NASA), nu-i ia in seama pe premiantii lui? In schimb, in Romania, cei cu premii la fazele judetene ale olimpiadelor scolare sunt admisi la facultate cu media 10. Oare de ce? Fiindca proiectele la asa-zisul „concurs NASA”, necesita doar munca de cautare si redare coerenta de informatii culese de la diverse surse.

    1. Și ce dacă, domnu Gogu? Bacul nu relevă nimic! Este atât de neimportant, la fel ca și dumneavoastră! Bacul nu s a schimbat de 30 de ani! Doar se învață pe de rost! Normal că se ia cu nota cat mai mica pentru că e irelevant, doar să îl ai. Și eu am copii in străinătate și au luat în bac 6.50 pentru că nu și au pierdut timpul cu așa ceva, la fel și olimpiadele! Sunt structurate la fel de prost! Fata de concursurile internaționale! Așa că nu mai mâncați căcat! Facultățile din străinătate nu sunt interesate de note obosite din bac, ci de ceea ce știe copilul!!! Se vede ce gândire de rahat aveți!

    2. V-a cerut cineva parerea domnu’ Gogu? Suna cam a denigrare… De exemplu cand ea a aplicat la acel concurs, NASA AMES era inca sponzor, din cate vad. Deci nu „minte”.
      Mai lasati-ma cu rezultatul de bacalaureat si clasamente si cu universitati „respectabile” de aici sau acolo care tin sau nu cont. Nu aia conteaza! Si nu asa functioneaza lumea…
      Ca unul care lucreaza la ONU in domeniul spatial, sunt bucuros sa fac o donatie, pur si simplu pentru efortul si ambitia ei! Se pare ca nu m-ati „convins” deloc, cu aerul dvs de „atotstiutor”… 😉

    3. Domnu Pomponiu, sa va vedeți de treabă! Nu aveți? Nicio problema! Sa vă aduceți aminte de ce scandaluri inutile ați făcut în liceu! Rușine să vă fie! Îmi e scârbă de oameni că dumneavoastră care văd doar raul in oameni, bine că fiul dumneavoastră e perfect🤣

  2. Dacă nu ar fi de râs, e de plâns.
    Mă întreb cum s-ar simți oamenii care au donat deja, când vor afla de aceasta glumă tristă a Timeei. Noi eram deja obișnuiți cu fazele ei, dar așa ceva nu credeam că e în stare să facă.

  3. Buna seara, stimate domn Gogu! Stiti acea vorba, cand vulpea nu ajunge la struguri, spune ca sunt acrii. Din cele spuse de dumneavoastra, pare doar ca sunteti plin de ciuda. Probabil ca va doreati ca unul dintre copiii dumneavoastra sa obtina un asa premiu important, de aceea lasati mesaje rautacioase sub anonimat in online.

  4. Eu o susțin pe Timea, România trebuie să fie reprezentată de oameni capabili, cat despre acel ,,domn,, profesor care nu stiu pentru ce își afirmă comentariul public îi spun doar atat ,,domnule profesor timpul trece ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.