Tarifele RCA ar urma să fie plafonate la nivelul de acum un an, timp de 6 luni

Ministerul Finanțelor a făcut public proiectul prin care prețurile maxime ale polițelor RCA vor fi plafonate la nivelul tarifelor de la 1 martie 2022. Hotărârea ar urma să fie adoptată de Guvern chiar la finalul acestei săptămâni. Măsura vine pentru a preveni scumpirile excesive ce ar putea să apară după insolvența Euroins, dar este criticată de actorii din piață.

„Prezenta hotărâre stabileşte tarifele de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, denumită în continuare asigurare RCA, ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare care practică asigurarea RCA, denumite în continuare asigurători RCA (…). Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 şi sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se menţionează în proiect.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

În această perioadă, firmele de asigurări îşi vor putea vinde poliţele la nivelul de la 1 martie 2022, cu condiţia ca atunci să nu fi fost mai scumpe decât cele practicate în prezent. În acest caz, va fi valabil preţul mai mic.

Potrivit Autorităţiii de Supraveghere Financiară, preţurile pot scădea, astfel, cu până la 30%, faţă de nivelul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.