Televiziunea Română a primit decizia de autorizare pentru TVR CULTURAL

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de ieri, 22 noiembrie 2022, deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru a postului TVR CULTURAL.

Conform unui comunicat al Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al televiziunii naționale, SRTv a parcurs, în acest moment, toate etapele procedurale necesare pentru reînceperea emisiei TVR CULTURAL.

Canalul cultural al televiziunii publice îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

TVR CULTURAL va prezenta publicului din România informaţii la zi, evenimente culturale europene şi internaţionale de mare ţinută, va fi purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură, al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România.

Citeste și:  Și orașul Râșnov a îmbrăcat „haine” de sărbătoare

Înființarea canalului TVR CULTURAL reprezintă alinierea Televiziunii Publice la tendinţa generală de creştere a interesului publicului faţă de canalele tematice şi completarea ofertei generale a pieţei audiovizuale româneşti, care nu are în acest moment un canal tematic cultural autohton.

Conţinutul cultural se va concentra, astfel, pe canalul dedicat al televiziunii publice, spectacolul lumii culturale urmând să beneficieze de spaţii generoase de emisie şi transmisii în direct.

TVR CULTURAL a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012.

Reînființarea canalelor TVR INFO și TVR CULTURAL a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv, în ședința din 9 februarie 2022.

Citeste și:  Persoanele fizice se pot înscrie de astăzi în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Sursa, TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.