Temperatuta ridicată din timpul zilei duce la schimbarea consistenţei zăpezii, de la dură la moale!


În data de 23.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 6 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe domeniul schiabil din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmand a fi coborate de salvamontisti la baza muntelui, unde 2 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD venite in sprijin, pentru a fi transportate catre unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.


Atentie la diferentele de consistenta ale zapezii in functie de ora din zi. Daca dimineata zapada este foarte dura si necesita canturi ascutite, dupa-amiaza aceasta se inmoaie, solicitand foarte mult articulatiile picioarelor. Asigurati-va ca aveti legaturile schiurilor reglate corespunzator, claparii stransi pe picior pentru a proteja gleznele si pe cat posibil, evitati sa bruscati schiurile, pentru a nu suprasolicita articulatiile.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control si faceti depasirea, in asa fel incat sa puteti opri sau ocoli in siguranta, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.
De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 386 cazuri, implicand 397 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.


Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.