Termen de înscriere prelungit pentru Premiile Orașelor Verzi!

Competiția ”Premiile Orașelor Verzi” dedicată municipalităților din România își prelungește termenul de înscriere al proiectelor până la data de 25 august, inclusiv.

”Premiile Orașelor Verzi” este o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi și Asociației Municipiilor din România, care își propune să recunoască și să premieze eforturile municipalităților române de a deveni mai verzi și mai sustenabile.

Toate municipalitățile din țară sunt încurajate să aplice și să își împărtășească realizările în promovarea sustenabilității și protejarea mediului. Pentru a fi eligibile, municipalitățile trebuie să fi implementat proiecte de succes care au vizat reducerea impactului asupra mediului.

Înscrierile pot fi depuse în perioada 24 iulie – 25 august 2023, iar procesul de selecție și jurizare se va derula ulterior pentru a identifica cele mai inspiraționale și eficiente proiecte. Gala de premiere va avea loc în cadrul Conferințe de politici publice de Mediu, parte integrantă a Forumului Orașelor Verzi, în 7 septembrie 2023.

Citeste și:  Primul Mega Festival din Dubai va avea loc în perioada 15 - 18 februarie 2024, la Expo City Dubai

Categoriile pentru această ediție vor recompensa excelența în următoarele domenii:

  • Transport public sustenabil – Un premiu dedicat inovației în domeniul transportului public ecologic, care contribuie la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea calității vieții în orașe.
  • Mobilitate velo – Un premiu ce recunoaște eforturile pentru promovarea mobilității durabile și a utilizării bicicletelor ca mijloc de transport în orașe.
  • Economie circulară și managementul deșeurilor – Municipalitatea care demonstrează un angajament remarcabil în promovarea economiei circulare și gestionarea responsabilă a deșeurilor va fi recompensată cu acest premiu.
  • Energie verde – Acest premiu va fi acordat unei municipalități care a făcut progrese semnificative în promovarea și adoptarea energiei verzi și regenerabile.
  • Planificare urbană sustenabilă – O municipalitate care a implementat cu succes o planificare urbană sustenabilă, luând în considerare nevoile comunității și protecția mediului, va fi recompensată în această categorie.
  • Parcuri și păduri urbane – Un premiu special pentru o municipalitate care a investit în dezvoltarea și îngrijirea parcurilor și pădurilor urbane, oferind astfel o oază de verdeață în mediul urban.
Citeste și:  94 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

Pentru a participa la Premiile Orașelor Verzi, municipalitățile trebuie să completeze și să transmită un formular de înscriere disponibil pe site-ul oficial al Forumului Orașelor Verzi la adresa www.fovbv.ro/premiile-oraselo-rverzi. Documentele relevante și susținerea proiectelor pot fi încărcate online pentru a valida aplicația.

Forumul Orașelor Verzi și Asociația Municipiilor din România invită toți cetățenii să susțină această inițiativă și să promoveze un viitor mai verde și mai sustenabil pentru toate orașele noastre.

Pentru mai multe informații despre înscrieri și regulamentul de participare, vizitați https://fovbv.ro în secțiunea dedicată Premiilor Orașelor Verzi.

Despre Forumul Orașelor Verzi:

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment anual dedicat sustenabilității și transformării urbane. Scopul său este de a promova schimbări pozitive în mediul urban prin intermediul dialogului, educației și colaborării între actorii relevanți. FOV își propune să creeze o rețea de municipalități verzi și să ofere platforme de schimb de experiență și bune practici.

Citeste și:  ANUNȚ PUBLIC - SC BIO AGROKTIMA SRL anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obtinere a autorizaţiei integrate de mediu, în Comuna Crizbav

Despre Asociația Municipiilor din România:

Asociația Municipiilor din România (AMR), înființată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, apolitică, neguvernamentală, fără scop patrimonial, constituită în vederea promovării și protejării intereselor comune ale autorităților administrației publice municipale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.