Ți-ar plăcea să urmezi un Curs de Confecționer sau să înveți Limba Engleză? Cursuri GRATUITE pentru tineri, disponibile la Brașov!

Eran C.A.T.T. SRL Brașov – Centru Autorizat de Training, examinare și Traduceri implementează în prezent proiectul ”START SMART”, în parteneriat cu Asociația EMA – Educație, Management, Artă, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Proiectul ”START SMART” se derulează în perioada 14.09.2021 – 13.09.2023, activitățile adresându-se tinerilor între 16-29 ani care nu sunt angajați și nu urmează o formă de educație sau învățământ, din toate județele Regiunii Centru: cursuri de calificare în diferite domenii, cursuri de comunicare în limba engleză, cursuri de Competențe Antreprenoriale, activități de certificare a competențelor profesionale deținute.


Cursul de Comunicare în limba engleză – perfecționare. Cursul este autorizat ANC și are o durată de 60 ore.

Cursul este sustinut online de centru ERAN din Brasov. Centrul ERAN a fost primul centru de examinare ECL din Județul Brașov, fiind înființat în anul 2006 și a fost ani la rand beneficiar, partener și/sau furnizor de formare în cadrul a multiple proiecte cu finanțare UE.

Doi absolvenți ai cursurilor autorizate de Comunicare in Limba Engleza (perfectionare) din fiecare grupă (vor fi șase grupe) vor avea posibilitatea de a-și certifica international competentele dobandite in urma promovarii examenelor de absolvire, prin participarea la examene pentru certificarile ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages).  Se va facilita astfel accesul si cresterea participarii la sisteme moderne de certificare a competentelor de comunicare in limbi straine, cursantii interesati putand ca, in urma unei evaluari autorizate sa primeasca certificate cu recunoastere internationala. Sistemul international de examinare ECL este menit sa rezolve problema privind echivalarea si recunoaşterea certificatelor in fiecare limba, fara a fi necesar ca acestea sa fie validate la nivel national. Este un sistem deschis pentru fiecare categorie de varsta si categorie sociala, de la elevi pana la salariatii adulti. Metodologia de sustinere a acestor examene implica evaluari online, iar certificatele au valabilitate nelimitata.

Înscrierea la cursuri se poate face la numarul de telefon 0726.107.080.

Cursul de Confecționer – asamblor articole din textile – curs de calificare, nivel II (360 de ore, din care 240 ore instruire practica). Cursul este autorizat ANC și se finalizează cu certificat de calificare recunoscut.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

Instruirea teoretică este susținută de formatori autorizați iar instruirea practică se va desfășura în cadrul unei unitati (fabrici) care activeaza in domeniul confectiilor textile, sub îndrumarea unei persoane desemnate de către fabrică.

Competențele dobândite de cursanți vor permite ocuparea mai multor funcții în cadrul societăților din industria textila, conform standardului ocupațional (pregătitor-lansator confecții, croitor confecții industriale din blană, croitor, lenjer, modistă, retușier etc.).

La final, fiecare absolvent al cursului de calificare va primi o subvenție în sumă de 400 lei.

Înscrierea la cursuri se poate face la numarul de telefon 0726.107.080.

Programe de formare profesionala in domeniile: comert, alimentatie publica, turism, sanatate, educatie, social.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Dacă identificăm persoane interesate să se califice iîntr-un anumit domeniu sau dacă identificăm companii care ar dori sa angajeze personal dar acesta este necalificat, venim în sprijinul acestora, oferint posibilitatea calificării în domeniul în care este nevoie/cerere, ca de exemplu:

  • Camerista – nivel 2 – 360 ore
  • Barman – nivel 2 – 360 ore
  • Ospatar / Chelner – nivel 3 – 720 ore
  • Bucatar – nivel 3 – 720 ore
  • Cofetar – Patiser – 720 ore
  • Lucrator comercial – nivel 2 – 360 ore
  • Operator la mașini unelte cu comanda numerică – nivel 3 – 720 ore

Sau orice alta meserie ce necesită calificare într-un anumit domeniu.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

La final, fiecare absolvent de la aceste cursuri de calificare, subcontractate, va primi suma de 400 lei.

Participanții la cursurile de formare profesională trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții de acces, la data înscrierii la proiect:

  • să aibă vârsta între 16 și 29 ani
  • să nu studieze (liceu, profesională, facultate, etc)
  • să nu lucreze cu contract de muncă
  • să fie profilate de către AJOFM-urile de care aparțin teritorial
  • să aibă domiciliul/reședinta în regiunea Centru

Înscrierea la cursuri se poate face la numarul de telefon 0726.107.080.

ASOCIAȚIA EMA este o organizație non-profit cu caracter educațional, cultural, umanitar și de protecție socială și are că scop educarea indivizilor și comunităților pentru dezvoltarea durabilă a societății.

Înscrierea la cursuri se poate face la numarul de telefon 0726.107.080.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.