Ții cu adevărat la câinele tău? Municipalitatea și Asociația Milioane de prieteni te ajută, gratuit, să îl microcipezi, vaccinezi, deparazitezi și sterilizezi

Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de animale de companie, Serviciul de Gestionare al Câinilor fără Stăpân, în parteneriat cu Asociația Milioane de prieteni, continuă campania gratuită de microcipare, înregistrare în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân, sterilizare, vaccinare anti-rabică și deparazitare internă, cu scopul de a-i susține pe proprietari să intre în legalitate.

,,Continuăm și în acest weekend campania de informare a cetățenilor cu privire la serviciile gratuite pe care Serviciul de Gestionare al Câinilor fără Stăpân, în parteneriat cu Asociația Milioane de Prieteni, le asigură iubitorilor de câini, dar și cu obligațiile pe care aceștia le au, conform prevederilor legale. Din păcate, ne confruntăm în continuare cu abandonul de pui pe domeniul public, deși asigurăm sterilizarea gratuită, iar legea prevede că este interzisă deținerea de câini nesterilizați, excepție de la sterilizare făcând exemplarele cu acte de proveniență, cu probleme medicale certificate de medic și câinii utilitari. Numai în ultimele zile am dus la adăpost o femelă cu 6 pui și un alt puiuț de 6 săptămâni, abandonat la poarta unei case. Nimeni din zona respectivă nu avea căței nesterilizați, prin urmare, cel mai probabil a fost abandonat. Din fericire, el și-a găsit foarte repede niște oameni iubitori, care l-au adoptat. Este foarte bine că Brașovul este unul dintre orașele în care numărul iubitorilor de animale de companie crește de la an la an, mai ales în ceea ce privește cel mai bun prieten al omului, câinele. Dar proprietarii trebuie să fie conștienți și de obligațiile pe care le au, dincolo de grija și iubirea pe care trebuie să le-o arate prietenilor necuvântători. Conform legislației în vigoare, este interzisă deținerea de câini neidentificați și neînregistrați, nevaccinați anti-Rabic și nesterilizați, cu anumite excepții în ceea ce privește sterilizarea. Dacă vă iubiți animalul de companie, apelați la serviciile noastre gratuite!”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Pentru a beneficia de gratuitatea acestor servicii, proprietarii trebuie să sune la nr. 0268547815 și să facă o programare, urmând ca, ulterior, să își ducă prietenul patruped la cabinetul Adăpostului Public Stupini, aflat pe Strada Merilor nr.6, sau la Adăpostul Victory, aflat pe Str.Timiș Triaj nr 20. În ultima săptămână, doar două persoane au solicitat aceste servicii.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.