Ții cu adevărat la câinele tău? Municipalitatea și Asociația Milioane de prieteni te ajută, gratuit, să îl microcipezi, vaccinezi, deparazitezi și sterilizezi

Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de animale de companie, Serviciul de Gestionare al Câinilor fără Stăpân, în parteneriat cu Asociația Milioane de prieteni, desfășoară de la începutul acestui an o campanie gratuită de microcipare, înregistrare în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân, sterilizare, vaccinare anti-rabică și deparazitare internă, cu scopul de a-i susține pe proprietari să intre în legalitate.

,,Brașovul este unul dintre orașele în care numărul iubitorilor de animale de companie crește de la an la an, mai ales în ceea ce privește cel mai bun prieten al omului, câinele, ceea ce este un lucru îmbucurător. Tot mai mulți brașoveni au sau își doresc să devină posesorii unui câine, dar ar trebui să fie conștienți și de obligațiile pe care le au, dincolo de grija și iubirea pe care trebuie să le-o arate prietenilor necuvântători. Conform legislației în vigoare, este interzisă deținerea de câini neidentificați și neînregistrați, nevaccinați anti-Rabic și nesterilizați, excepție de la sterilizare făcând exemplarele cu acte de proveniență, cu probleme medicale certificate de medic și câinii utilitari. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, am demarat împreună cu colegii de la Asociația Milioane de Prieteni o campanie în care vom asigura în mod gratuit îndeplinirea acestor obligații pentru proprietari. Sâmbătă, 11 iunie, colegii de la SGCS și AMP vor fi, împreună cu angajații de la Poliția Animalelor Brașov, pe Aleea Tiberiu Brediceanu de sub Tâmpa, apoi în Centrul Civic, Parcul Tractorul și Strada Crinului, pentru a informa oamenii referitor la obligațiile deținerii unui patruped”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Citeste și:  Grădina Zoologică Brașov sărbătorește Ziua Mondială a Măgarului

Pentru a beneficia de gratuitatea acestor servicii, proprietarii trebuie să sune la nr. 0268547815 și să facă o programare, urmând ca, ulterior, să își ducă prietenul patruped la cabinetul Adăpostului Public Stupini, aflat pe Strada Merilor nr.6, sau la Adăpostul Victory, aflat pe Str.Timiș Triaj nr 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.