TikTok ar putea fi interzis pe telefoanele de serviciu ale angajaților din instituțiile publice din România

După ce Comisia Europeană și Parlamentul European au interzis accesul angajaților la TikTok de pe telefoanele de serviciu, Guvernul din ţara noastră a început o serie de verificări pentru a vedea dacă aplicația administrată de o companie chineză prezintă risc de securitate. Verificările vizează toate instituțiile de stat, fără să aibă în vedere dispozitivele personale.

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat recent că interdicția utilizării aplicației chinezești este analizată de către toate instituțiile implicate.

Pe de altă parte, liderii coaliției de guvernare, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spun că România ar trebui să aibă aceeași abordare ca instituțiile europene.

Citeste și:  Brașovean cercetat penal după ce a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla sub influența alcoolului

TikTok ar putea fi interzis și în Statele Unite. Republicanii au depus în Congres un proiect de lege care i-ar conferi președintelui american autoritatea de a interzice complet aplicația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.