Tineri artiști din Brașov și din alte 20 de judeţe, în competiţia muzicală „Glasul Valahiei 2024” din Târgovişte, în acest weekend

Cea de a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală „Glasul Valahiei” se va desfăşura în perioada 5-7 aprilie 2024, la Amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte din Târgovişte.

Tineri artişti din 21 de judeţe ale României îşi vor evidenţia talentul în cadrul festivalului-concurs, în atenţia juriului şi a publicului. Pe listă sunt tineri din Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui sau chiar din oraşul Chicago – U.S.A.

Programul artistic va cuprinde piese din repertoriul naţional şi internaţional, din sfera muzicii vocale şi instrumentale, reunind muzica cultă cu folclorul, dar şi cu muzică pop universală. Evenimentul are ca scop aportul la formarea tinerilor, dar şi descoperirea şi promovarea acestor solişti români, oferindu-le posibilitatea de a cânta live pe scenă şi de a obţine titluri, distincţii şi premii.

„Continuăm tradiţia Glasul Valahiei, împreună cu toţi cei care vor să ne fie alături, deoarece iubim aceste activităţi culturale şi este bucuria noastră să putem contribui la conturarea unei societăţi mai frumoase. Suntem bucuroşi să luăm parte la formarea tinerilor, prin activităţi artistice de calitate. Suntem şi noi artişti, ne-am format prin evenimente similare, iar acum avem o privire de ansamblu asupra beneficiilor pe care le au aceste de activităţi”, spune Dragoş Popa, preşedintele Centrului Artist pentru Artă.

Juriul va fi prezidat de către soprana de talie internaţională, conf. Univ. Dr. Felicia Filip, în prezent şi director general al Operei Comice pentru Copii din Bucureşti. Personalităţi de elită, precum artista Paula Seling, renumitul tenor Florin Georgescu, dar şi alţi muzicieni, vor aprecia fiecare moment în parte şi vor stabili clasamentul final al competiţiei muzicale. Juriul va fi divizat în trei comisii, în raport cu fiecare gen muzical.

Festivalul „Glasul Valahiei” se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă şi Ring Arte Media, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgoviştei.

Mai multe informaţii pot fi solicitate la adresa de e-mail office@centrulculturalvirtual.ro sau pe paginile web www.glasulvalahiei.ro/ www.centrulculturalvirtual.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.