Tinerii îndrăgostiţi din Braşov s-ar putea căsători ca în filme

Astăzi, Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind oficierea căsătoriilor în afara sediului instituției. În schimbul taxei de 1.000 lei, ceremonia s-ar putea organiza în diverse spații, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele, dar și în alte locuri în aer liber.

Astăzi, am lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care stabilește posibilitatea de a oficia căsătorii în alt spațiu decât la Casa Căsătoriilor. De-a lungul timpului au existat foarte multe cereri din partea cetățenilor care își doreau să poată oficia o cununie într-un spațiu deschis – fie că vorbim de parc, fie că vorbim de un stadion, Piața Sfatului sau Sub Tâmpa. Toate aceste lucruri vrem să le discutăm și să le putem face, să le oferim brașovenilor această posibilitate, de a oficia aceste căsătorii în afara instituției. Desigur, aceste lucruri vor avea o aprobare din partea Primăriei, dar considerăm că este un proiect bun și că brașovenii se vor bucura de această oportunitate frumoasă, într-un moment deosebit din viața fiecărui om, care este căsătoria“, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Mihai Rusu.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Această propunere se poate oficializa în baza modificării de anul trecut, în ceea ce privește Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, conform căreia, căsătoria se poate încheia și în afara sediului public comunitar local de evidență a persoanelor sau al primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.