Toate unitățile de învățământ din Brașov au fost dotate cu echipamente și materiale sportive

Primăria continuă programul de dezvoltare a sportului în comunitatea brașoveană, inclusiv la nivel școlar. Pe lângă proiectele de investiții în infrastructura necesară desfășurării orelor de sport – construirea sau modernizarea sălilor de sport și amenajarea trenurilor de sport – primăria a investit și în dotarea tuturor unităților de învățământ, școli și licee, cu materiale și echipamente sportive. În perioada 9 – 13 ianuarie, primăria a distribuit, în funcție de solicitările fiecărei unități de învățământ, mingi de fotbal, handbal, baschet, volei, rachete de tenis și badminton, saltele și echipamente de fitness. Valoarea totală a acestor achiziții este de 687.418,26 lei.

,,Practicarea sportului – atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de masă – înseamnă garanția sănătății unei comunității. Din păcate, tot mai mulți copii și tineri și-au pierdut interesul pentru mișcare, fie că vorbim de practicarea sportului în cartiere, fie că vorbim de orele de sport de la școală, iar asta afectează nivelul nostru de sănătate. Motivațiile sunt diverse, de la reducerea importanței sportului în curricula școlară, la lipsa dotărilor și echipamentelor. Obiectivul nostru este de a le reda copiilor bucuria practicării sportului, iar pentru asta investim în tot ceea ce înseamnă infrastructura sportivă și dotările necesare. Săptămâna trecută am dotat toate școlile și liceele din Brașov cu echipamentele necesare, de la mingi de fotbal și baschet, la rachete de tenis și echipamente de fitness. Reacția profesorilor de sport a fost una foarte bună, mai ales că au primit tot ceea ce au solicitat, articolele sportive sunt de foarte bună calitate, certificate internațional, iar diversitatea lor le oferă profesorilor posibilitatea organizării mai multor jocuri sportive în timpul orelor de educație fizică, ceea ce face mult mai atractive aceste ore pentru elevi“, a declarat primarul Allen Coliban.

În cadrul acestui program, municipalitatea a pus la dispoziția școlilor 484 mingi de fotbal, 541 mingi de handbal, 548 mingi de baschet și 412  mingi de volei, 538 de rachete de badminton, 173 de rachete de tenis, 396 mingi de tenis și 1089 fluturași de badminton. La acestea se adaugă 241 de saltele pentru gimnastică și echipamente de fitness: 76 mingi medicinale de 1 kilogram, 76 mingi medicinale de 2 kilograme, 88 mingi medicinale de 3 kg, 76 mingi medicinale de 5 kilograme, 725 de conuri de antrenament, 573 de corzi pentru sărit, 152 gantere de 0,5 kilograme, 176 gantere de 1 kilogram, 176 gantere de 2 kilograme, 24 gantere de 3 kilograme,  76 seturi de benzi elastice, 88 benzi elastice lungi, 553 de maiouri de departajare galbene și 553 maiouri de departajare negre.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Articolele sportive sunt de calitate superioară, cu certificare internațională – Fifa Quality Pro, IHF, FIBA, FIVB, ITF etc., produse de firme de top din domeniu – Molten, Puma etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.