Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Pentru a marca Sfintele Sărbători de Paște, Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta a pregătit două evenimente. Miercuri, 24 aprilie, la ora 13.00 va fi vernisată Expoziția de ouă încondeiate și de icoane pe sticlă „Începutul lumii”, iar de la ora 16.00 va fi organizat Atelierul de încondeiat ouă cu meșterul popular Carmen Cojanu. 

În foaierul Centrului Cultural Reduta vor fi expuse 7 ouă încondeiate din diferite zone ale țării realizate de meșter popular Carmen Cojanu și 15 icoane pe sticlă realizate de iconar Alexandru-Dumitru Chișu.

Carmen Cojanu vine din comuna Dumbravița și a avut doi meșteri atunci când a deprins, cu mulți ani în urmă, tainele încondeierii: pe doamna Tatu Silvia și pe domnul Micu Adrian, alături de care a învățat acest vechi meșteșug. A studiat mult, documentându-se în muzee despre istoria meșteșugului și despre tehnici și motive.

Citeste și:  Alexandru Tomescu aduce magia viorii Stradivarius la Brașov în cadrul Turneului Internațional Stradivarius 2024

Iconar Alexandru-Dumitru Chișu are 22 de ani s-a născut la Mediaș, iar în prezent este student la Brașov.Practică meșteșugul din 2013, a deprins meșteșugul la Centrul de Arte din satul Brateiu, lucrează icoane pe sticlă, a absolvit Școala Populară de Arte și Meserii Ilie Micu Sibiu în 2017.

La vernisaj cei prezenți vor afla din tainele încondeierii și despre tainele scrierii icoanelor.

Expoziția va fi deschisă în perioada 24 aprilie – 12 mai 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.