Trei pacienți au murit în unitatea mobilă de la „Victor Babeș” din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen

Incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Instalația de oxigen s-a defectat, iar din cauza aceasta, trei pacienți au decedat. Alți cinci pacienți au fost salvați și transferați la alte spitale. În cauză, Serviciul Omoruri a deschis o anchetă.

„Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului”, a transmis ministerul.

Potrivit surselor G4Media.ro, una dintre ipotezele cercetate de anchetatori este ca din eroare o persoană să fi crescut presiunea din instalația de oxigen care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor.

Într-o informare de presă, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) susține că un angajat al firmei distribuitoare a ventilatoarelor ar fi refuzat să intre în secție, când a fost constatată eroarea, deși medicii i-au oferit echipament anti-COVID.

Secția mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcție săptămâna trecută la Spitalul „Victor Babeș” și funcționa la capacitate maximă, fiind internați opt pacienți în stare gravă.

Sursa foto, alephnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.