Trei turiști accidentați pe pârtiile din Poiana Brașov au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat, astazi, sa intervina in 3 cazuri in care turistii s-au accidentat in timp ce schiau pe partiile din Masivul Postavaru. Doua dintre aceste persoane s-au accidentat in timp ce schiau in zona inferioara a masivului, pe partii care in acest moment sunt inchise din cauza lipsei zapezii. Ambele au suferit traumatisme la nivelul coloanei, fiind preluate de echipajele SMURD.

Reamintim schiorilor ca toate partiile din partea inferioara a masivului sunt inchise, ele fiind acoperite pe alocuri doar de un strat subtire de zapada care poate ascunde multe pericole (pietre, rigole, etc.). Pentru a ajunge in siguranta de pe masiv in statiune, schiorii trebuie sa coboare cu telegondola, programul de functionare al acesteia fiind pana la ora 16:00.

Citeste și:  Brașovenii, cu privirea spre cer! Lansarea revistei ASTRA dedicate aviației locale

De la deschiderea sezonului de schi, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 45 de situatii, vizand 46 de persoane, care s-au accidentat, ratacit, sau care a trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.