Trupa brașoveană de metalcore Underwaves a lansat „Zero Chance”

Brașovul dovedește din ce în ce mai mult, în ultima perioadă, că și-ar merita porecla de „nucleu metalcore” din România. Trupa Underwaves a lansat recent cutremurătoarea piesă „Zero Chance”.

Din ce în ce mai des auzim de metalcore de la poalele munților, făcut cu o înțelegere profundă a stilului și cu o perspectivă clară asupra emoțiilor transmise. Încă o descoperire recentă de acest fel e trupa Underwaves, formată în 2017, al cărei sunet m-a captivat de la primul breakdown. Totuși, pe lângă stilurile abordate, influențe și brutalitatea cu care muzicienii dau în instrument, un element special, din punctul meu de vedere, e vocea feminină. Mă simt de parcă am găsit o piesă de puzzle care lipsea din peisajul scenei locale de stiluri agresive. Laura Ana canalizează, prin voce, o formă de sensibilitate zguduitoare, un fel de pasiune de-a dreptul violentă, care te prinde imediat.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Ideea de bază a piesei reiese din titlu, se referă, adică, la sentimentul de neputință pe care îl ai în fața unei situații incerte, unde șansele de reușită trag spre zero. Furia și frustrarea pot fi copleșitoare atunci când eforturile tale sunt de la bun început destinate eșecului. Și, cu toate astea, parcă mai mult ai suferi, dacă nu ai fi încercat. Fiecare element al acestei trăiri e încapsulat cu precizie și iscusință, atât în versurile atent scrise, cât și în linia melodică lucrată la milimetru. Se simte din prima că piesa a necesitat efort, că fiecare efect sonor, notă și cuvânt are câte un rost bine definit. 

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Articolul complet pe RockFM.ro, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.