Tulpina africană a coronavirusului, confirmată oficial în România!

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Covid-19 sud-africană au fost confirmate în România, secvențierea fiind făcută în laboratoarele MedLife. Tulpina sud-africană este mai puțin sensibilă la vaccinurile aprobate în România și este pentru prima dată detectată în țara noastră.

Aceste două rezultate fac parte dintr-un lot de 93 de probe analizate în mod aleatoriu și au fost confirmate la doi pacienți din București și Pitești.

Specialiștii din cadrul grupului MedLife au identificat până în prezent 151 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie și cele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană dintr-un total de aproape 600 probe analizate.

Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, tulpina sud-africană este caracterizată de creșterea capacității de contagiere, la fel ca și tulpina din Marea Britanie, însă nu există date care să indice faptul că ar provoca mai multe cazuri grave decât celelalte mutații ale virsului. De asemenea, specialiștii explică faptul că până acum nu s-a observat creșterea ratei de deces din cauza noii tulpini, însă aceasta are un impact major asupra răspândirii mai ușoare a virsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.