TVR nu se lasă: Consiliul de Administraţie a aprobat organizarea celei de-a XX-a ediții a Cerbului de Aur

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat organizarea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur în 2021, sub rezerva aprobării bugetului evenimentului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SRTv pentru anul viitor, cu respectarea eventualelor restricţii ce vor fi în vigoare în contextul pandemiei COVID-19.

Reprezentanţii SRTv vor demara discuţii de intenţie şi vor avea întâlniri cu potenţialii parteneri, pentru organizarea festivalului în cele mai bune condiţii, ţinând cont de faptul că este vorba despre o ediţie aniversară, cea de-a XX-a.

Cerbul de Aur – cel mai mare festival-concurs internaţional de muzică din România, dar şi din această zonă a Europei – este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele şi transmisiunile live produse exclusiv de televiziunea publică cu acest prilej adunând un număr mare de spectatori şi telespectatori.

Ediţia 2021 a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur este una aniversară, având potenţialul de a consolida acest brand de televiziune şi de a-i confirma valoarea şi longevitatea.

Citeste și:  Cuba, Peru, Ecuador, Sri Lanka și Spania au fost țările unde studenții Universității Transilvania din Brașov au marcat ziua națională a României

„După un an dificil, sper că apariţia vaccinului anti-Covid şi măsurile de prevenţie vor putea face posibilă organizarea Cerbului de Aur 2021. Şi mai sper că, alături de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, dar şi cu ceilalţi parteneri tradiţionali, să putem organiza din nou Cerbul de Aur, acest eveniment important pentru Braşov şi România. În ciuda declaraţiilor recente care au circulat în spaţiul public, sunt convinsă că vom găsi soluţii constructive pentru ca acest eveniment să poată fi produs din nou pe scena din Piaţa Sfatului, aşa cum o cere tradiţia.”, a declarat Doina Gradea, Preşedinte-Director General al SRTv.

Televiziunea Română a reluat în 2018 – după o pauză de 9 ani – Festivalul Cerbul de Aur în Piaţa Sfatului din Braşov, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, alături de partenerii săi: Consiliul Local Braşov; Consiliul Judeţean Braşov; Instituţia Prefectului Judeţul Braşov; Ministerul Culturii – cofinanţator al evenimentului; Ministerul Turismului; Societatea Română de Radiodifuziune şi TVR Moldova – coproducători.

Citeste și:  Autospecialele care asigură viabilitatea pistei de la Aeroportul Brașov au intrat în funcțiune

În anul 2019, Televiziunea Română, alături de aceiaşi parteneri, a organizat o ediţie la fel de spectaculoasă a Cerbului de Aur, în acord cu tendinţele actuale în producţiile şi evenimentele de gen.

Ca urmare a restricţiilor generate de pandemia de coronavirus, Televiziunea Română a anulat organizarea ediţiei din anul 2020 a Festivalului. Pentru menţinerea continuităţii brandului şi pentru satisfacerea interesului publicului faţă de acest eveniment unic, a fost realizat şi difuzat programul special „Cerbul de Aur #Generaţii”, care s-a bucurat de succes în rândul publicului din România.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2019. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzica organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov, în Piaţa Sfatului.

Citeste și:  Vernisaj expoziție „O poveste dulce”, joi, 8 decembrie, la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete internaţionale precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Ronan Keating, Emeli Sande şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului reprezentând o reală atracţie pentru număr impresionant de spectatori şi telespectatori de toate vârstele, din întreaga ţară,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.