ULTIMĂ ORĂ: Percheziții ale DNA la spitale din Brașov

Percheziții în desfășurare la această oră la Brașov și Odorheiul Secuiesc. Sunt vizate Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Neurologie din Brașov, precum și Spitalul din Odorheiul Secuiesc.

Procurorii DNA au suspiciuni de corupție în achiziția de aparatură medicală și consumabile la unitățile medicale. Sunt vizate achizițiile făcute de unitățile medicale începând cu luna decembrie.

Percheziții se fac și la sediile unor firme care livrau echipamente medicale. 22 de percheziții au loc la mai multe societăți comerciale, inclusiv din Iași.

Ancheta în vizează și pe un polițist din cadrul din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov care ar fi oferit informații din anchetă.

„Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Braşov efectuează joi percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Potrivit unui comunicat al DNA, acţiunea are loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 – până în prezent.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.