Un bărbat aflat pe munte a cerut ajutor la 112, dar s-a răzgândit după salvamontiștii au plecat în căutarea lui

Salvamontiștii din Brașov au fost solicitați să intervină în cazul unui turist care s-a accidentat pe munte. Și-au pregătit operațiunea de salvare, dar când au plecat să-l caute, au aflat că bărbatul s-a răzgândit și a spus că nu mai are nevoie de ajutor. Salvamontiștii fac acum un apel la turiști să nu mai folosească fără motiv numărul 112 și să permită astfel salvatorilor să intervină la urgențe reale.

„În data de 23.07.2022, în jurul orei 19:20, am fost anunțați în urma unui apel prin SNUAU 112 că în Piatra Craiului există un bărbat care acuză că a călcat strâmb și nu se mai poate deplasa din cauza durerii și a imposibilității de a mai călca pe picior! A fost alertată echipa Salvamont Zărnești, de la Brașov a plecat în cel mai scurt timp o echipă cu un autovehicul 4×4, iar colegii de la Parcului Național Piatra Craiului au trimis încă un autovehicul 4×4 pentru a-i ajuta pe salvatorii montani din Zărnești să se deplaseze către locul accidentului! Având în vedere informațiile inițiale despre o posibilă fractură precum și ora târzie la care a avut loc accidentul, colegii de la Serviciul Salvamont Zarnesti au discutat despre o posibilă extragere a persoanei accidentate cu ajutorul elicopterului, dar din anumite motive ce nu țin de salvatorii montani acest lucru nu a fost posibil. Salvamontiștii s-au întâlnit la sediul serviciului pentru a pleca spre caz, iar după ce au discutat toate detaliile despre operațiunea de recuperare, opt salvatori montani au început deplasarea către locul accidentului, moment în care am fost anunțați că persoana s-a răzgândit și nu mai are nevoie de ajutor în această seară! Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, dar acesta nu a răspuns la telefon. După aproximativ 15 – 20 minute, telefonul a sunat din nou, iar bărbatul a reconfirmat că nu va mai avea nevoie de asistență medicală în această seară deoarece îl va trata un prieten și că mâine va putea coborî pe picioarele lui în Zărnești! Nu știm dacă persoana respectivă a mințit inițial sau dacă chiar a suferit un accident fiindu-i astfel imposibil să se deplaseze, dar ne bucurăm că “victima” a avut lângă el un prieten cu puteri supranaturale și că acesta l-a putut vindeca în mai puțin de 24 de ore astfel încât să poată coborî împreună din creasta Pietrei Craiului!

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale. Precizăm că cei opt salvatori montani angrenați în acțiunea de recuperare a pacientului sunt aceeaşi care ar fi trebuit să intervină la urgențe reale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.