Un brașovean, unul dintre cei mai buni atacanți din Italia

Atacantul brașovean Rareș Burnete este unul dintre cei mai în formă atacanți din Italia. La doar 19 ani, Burnete a reușit o performanță remarcabilă și a marcat 4 goluri în victoria echipei sale, Lecce U19, cu scorul de 5-0 contra celor de la AS Roma U19, meci contând pentru a 27-a etapă din campionatul de tineret Primavera.

Jucătorul crescut de cei de la Colțea 1920 Brașov a înscris un gol înainte de pauză, în minutul 43, iar pe celelalte 3 în minutele 63, 64 și 82, fiind schimbat la un minut după ultima reușită. Cu aceste reușite, Rareș Burnete a devenit lider în topul golgheterilor din campionatul Primavera, având 18 reușite în 27 de meciuri, notează Radio România Brașov.

Printre toți cei care desfășoară activități legate de sportul juvenil, antrenorii de copii și juniori, circulă o zicală cum că “nimic nu te poate face mai fericit decât să-ți vezi foștii elevi când îmbracă tricoul echipei naționale și a uneia dintre cele mai purnice echipe din lume.” Ei bine, delegația clubului CS COLȚEA 1920 Brașov a putut să trăiască în persoană acest lucru prin vizita făcută în ITALIA, la fostul jucător al clubului brașovean Rareș Burnete și implicit clubului de Serie A, US Lecce.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

Delegația brașoveană a fost invitată de clubul LECCE să ia parte la ultimele antrenamente oficiale dinaintea jocului de campionat cu Empoli și apoi zilele după joc au avut parte de un curs intensiv de formare cu însuși Federico Coppitelli, antrenorul principal al liderului la zi în PRIMAVERA, considerat cel mai puternic campionat juvenil din lume! Pentru meciul oficial dintre LECCE și EMPOLI, cei 3 antrenori brașoveni au avut de urmărit anumite aspecte ale jocului care au fost analizate la final cu întreg staff-ul lui Coppitelli!

“Este adevărat că nimic nu se poate compara cu asemenea bucurii, le-am trăit în persoană și doresc să fie trăite de cât mai mulți colegi. Emoții mai mari decât orice meci important de până acum ca antrenor principal, îl știam pe copilul Rareș și am fost impresionat acum de OMUL Rareș Burnete, se află într-un moment foarte bun dar în continuare abundă în modestie, sper să fie sănătos și asta să fie doar prima experiență internațională cu un fost elev.” – VASI SUCIU – antrenor CS COLȚEA U12(fost antrenor Burnete timp de 8 ani).

Pe lângă întâlnirea cu Rareș și antrenorul său, tinerii antrenori ai clubului Colțea au fost invitați la mai multe meciuri de juniori ai clubului salentin unde au urmărit aspecte care pot ajuta următoarele generații de copii în a-și îndeplini visul, de a deveni jucători profesioniști în marile campionate ale lumii.

Citeste și:  Se deschide sezonul de tenis de câmp 2024, la Baza Sportivă Olimpia Brașov

“Vreau să mulțumesc lui Ciprian Jurubescu și lui Rareș că ne oferă astfel de oportunități .Pe lângă bucuria de a-l vedea pe Rareș la muncă, am avut posibilitatea să cunoaștem din interior metodologia unui club formator din SERIE A, am găsit lucruri noi față de cei de la Celta și unele deja ne gândim să le aplicăm și la noi în club. O experiență foarte utilă care contribuie la dezvoltarea noastră și a clubului.” – LIVIU NICOLAE – antrenor coordonator CS COLȚEA 1920 Brașov (fost antrenor a lui Rares Burnete timp de 2 ani).

Rareș Burnete a ajuns la CS Colțea în 2015 de la clubul FC Bența, alături de antrenorul Vasi SUCIU și a fost transferat în Italia în toamna lui 2020, în acest timp trecând pentru scurte perioade sub formă de împrumut și pe la Viitorul Constanța și SR Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.