Un câine abandonat, legat cu sârmă de un copac, a fost salvat din pădure, la Brașov

Un câine bătrân, care a fost legat în pădure și abandonat, a fost salvat astăzi, iar acum se află sub tratament, scrie monitorulexpres.ro. Acțiunea a avut loc în județul Brașov, după ce un cetățean a auzit plânsetele animalului și a sunat la 112.

Conform viceprimarului Sebastian Rusu, o echipa de la Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân și de la Asociatia Milioane de Prieteni, impreuna cu Politia Animalelor, au reușit sa îl salveze, iar acum este sub tratament: ,,Colegii noștri împreună cu partenerii de la Asociația Milioane de prieteni și Poliția Animalelor Brașov tocmai au avut o acțiune de salvare a unui cățel abandonat în pădure.

Un cetățean a auzit niște plânsete în mijlocul pădurii și imediat a făcut sesizare la 112. Când au ajuns la locație au găsit un câine bătrân, nemicrocipat și nesterilizat, aflat într-o stare avansată de deshidratare. Săracul cățel nici nu putea să își miște capul pentru că acesta îi era legat cu o sârmă foarte dură care îl împiedica să se miște complet. Cu multă grijă, cu ajutorul unui patent, au reușit să îi desfacă sârma și să îl elibereze. Acesta a fost adus la adăpost unde medicul nostru i-a oferit deja prim-ajutor și o să fie monitorizat în următoarele zile până când acesta se va recupera complet.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

În acea zonă nu sunt camere de luat vederi, prin urmare este foarte greu să fie identificat făptașul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.