Un milion de lei de la CJ Brașov pentru proiecte sociale realizate de ONG-urile acreditate ca furnizoare de servicii în acest domeniu

Consiliul Județean Brașov pune la dispoziție un milion de lei pentru proiecte sociale realizate de ONG-urile acreditate ca furnizoare de servicii în acest domeniu.

Este al şaptelea an consecutiv în care autoritățile includ în bugetul propriu al judeţului Braşov fonduri importante din care își propun să finanţeze proiecte relevante şi de impact, care să facă diferenţa în viaţa persoanelor aparţinând grupurilor sociale vulnerabile.

„Separat de activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului dorim să dezvoltăm servicii sociale de calitate în judeţul nostru, cu tot ceea ce presupun acestea în materie de consiliere, suport moral şi material, îngrijire la domiciliu, îngrijire comunitară, terapii de recuperare şi reabilitare, servicii educaţionale specializate”, spune Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Președintele Consiliului Județean Brașov, consideră că: „Copiii cu cerinţe educaţionale speciale, persoanele cu dizabilități, familiile cu venituri modeste, vârstnicii, persoanele toxico-dependente sau victimele violenței domestice au nevoie de grija, susţinerea şi atenţia noastră permanentă.”

Citeste și:  Literele de pe Tâmpa, iluminate în culorile drapelului național al Greciei

În acest sens, autoritățile se bazează pe sprijinul asociaţiilor şi fundaţiilor din domeniul asistenţei sociale, materializat în proiecte de calitate, cu o adresabilitate cât mai mare în rândul categoriilor vulnerabile.

Apelul de proiecte este deschis începând de joi, 16 martie, iar data-limită de depunere a acestora la sediul Consiliului Judeţean Braşov este 18 aprilie 2023, ora 16:00.

Informațiile necesare pentru întocmirea proiectelor, criteriile de eligibilitate, capacitatea tehnică și financiară a solicitanților se regăsesc în Ghidul solicitantului care poate fi consultat pe site-ul instituției: www.cjbrasov.ro accesând butonul Servicii Sociale şi linkul de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.