Un nou site dedicat comunității persoanelor cu scleroză multiplă din România a fost lansat

Un nou site dedicat comunității persoanelor cu scleroză multiplă din România a fost lansat: www.msresistance.ro. Site-ul a fost dezvoltat de Roche România şi se adresează tuturor persoanelor care suferă de Scleroză Multiplă (SM) din România, precum și persoanelor din comunitatea acestora, care își doresc să fie informate cu privire la această afecțiune neurologică.

Scleroza Multiplă este o boală inflamatorie cronică şi progresivă a sistemului nervos central (SNC), ce afectează creierul, măduva spinării și nervii optici pentru care în prezent nu există vindecare. Evoluţia bolii şi simptomele acesteia variază de la o persoană la alta, însă pot afecta aproape fiecare parte a corpului şi a sistemului nervos. Persoanele care suferă de SM pot experimenta o serie de simptome, cum ar fi oboseală, dificultăţi de mers şi de vedere, probleme cu somnul sau depresie. Scleroza Multiplă este principala cauză de dizabilitate non traumatică la persoanele tinere, se diagnostichează de obicei între vârstele de 20 şi 40 de ani şi este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbați.

Citeste și:  „Balkan Silk Road” la Culturama: Un amalgam de folclor și influențe moderne, astăzi, în Piața Sf. Ioan

Este important ca pacienţii să rămână informaţi cu privire la progresele ştiinţei din spatele Sclerozei Multiple, de la testele efectuate la diagnosticare și importanța monitorizării simptomelor. Înțelegerea motivelor pentru care simptomele diferă atât de mult și identificarea măsurilor ce pot fi luate pentru a reduce impactul SM asupra vieții sunt esențiale. De aceea informaţiile din www.msresistance.ro sunt menite să ajute pacienţii să îşi păstreze independenţa cât mai mult timp şi să poată să ducă un stil de viaţă împlinit. Site-ul conţine sfaturi despre exerciţii fizice şi beneficiile acestora, alimentaţie şi un  stil de viaţă sănătos precum şi modalități de protejare a sănătăţii psihice, care să ajute pacienţii să păstreze controlul asupra afecţiunii.

Citeste și:  Au început înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

“Scleroza Multiplă  este o afecţiune complexă, cu manifestări clinice diverse. În ultimii ani s-au făcut multe progrese legate nu numai de înţelegerea mecanismelor de apariţie a bolii (deşi cauza nu este cunoscută încă) dar şi în dezvoltarea unor noi molecule pentru tratamentul de fond al acesteia. Diagnosticul precoce şi iniţierea terapiei cât mai curând posibil sunt deziderate posibil de realizat, pentru ţinerea sub control a bolii şi întârzierea progresiei dizabilităţii. În echipa terapeutică, pacientul şi medicul trebuie să ia împreună decizia optimă de tratament, ținând cont de forma de boală, factorii de prognostic dar şi de aspectele socio-profesionale şi individuale ale fiecărui pacient, pentru limitarea impactului fizic şi psihic al acestei afecţiuni, cu menţinerea calităţii vieţii în condiţii cât mai bune, cu limitarea gradelor de dependenţă care se pot instala în timp.”, a declarat Conf. Dr. Irene Davidescu, medic primar neurologie, Spitalul Clinic Colentina.

Citeste și:  Peste 313.200 de persoane şi aproximativ 93.900 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera ]n ultimele 24 de ore

În România, potrivit statisticilor oficiale, 5.160 de  pacienţi cu Scleroză Multiplă se aflau sub tratament în 2022 prin Programul naţional de tratament al bolilor neurologice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.