Un val de aer polar determină o scădere bruscă a temperaturii în România. Maxima zilei la Brașov atinge 23°C

Valul de aer polar care va străbate Europa va afecta  și țara noastră determind o scădere bruscă a temperaturilor și vor fi condiții de vijelii, grindină și ploi torențiale, informează Televiziunea Română. Astăzi, la Brașov, minima zilei este de 15°C, iar maxima atinge 23°C.

În vestul, sud-vestul și centrul țării avem un cod galben și un cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină, valabile  de la ora 12:00. Cantitățile de apă vor depăși 60 de l/mp.

Miercuri, vremea se va răcori semnificativ în regiunile sudice, vestice și nord-vestice, pe unde va ploua torențial. Sunt șanse de vijelii puternice și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 40…60 de l/mp. În schimb, în sud-est va fi în continuare cald și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade.

Citeste și:  Pink Floyd - mai aproape de brașoveni și turiști la spectacolul difuzat în premieră în România de Planetariul din Brașov

La munte găsim atmosferă instabilă, aversele apar mai întâi în masivele vestice, pe unde va fi mai răcoare, apoi va ploua în toată zona montană. Vor fi cantități însemnate de apă, condiții de grindină și vijelii.

Joi, în vest și nord-vest precum și în zonele montane și submontane vremea va fi răcoroasă și va ploua torențial în special în Maramureș, pe unde se vor cumula cantități de apă de peste 30 de l/mp. Spre seară, ploile vor cuprinde și zona Munteniei și a Dobrogei, iar vântul se va intensifica pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade.

Citeste și:  „Ecoul Pietrei Craiului” păstrează titulatura de festival național! Tineri artiști din 25 de județe intră, în weekend, în competiția muzicală de la Zărnești (Brașov)

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.