Universitatea Transilvania din Brașov urcă 32 de poziții în clasamentul internațional Best Global Universities

Universitatea Transilvania din Brașov urcă 32 de poziții în clasamentul internațional Best Global Universities 2022. În această ediție a topului, Universitatea din Brașov ocupă locul 760 la nivel mondial, și locul 312 la nivel european, în urcare față de ediția precedentă, când UNITBV s-a poziționat pe locurile 792, respectiv 328.

Dintre universitățile românești, Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 3 în clasament. Pe primele două locuri se situează Universitatea Babeș Bolyai (locul 675 la nivel mondial) și Universitatea de Vest din Timișoara (locul 738 la nivel mondial). În total, din România au fost incluse în acest clasament 11 universități, la care se mai adaugă încă una care a fost doar menționată.

Citeste și:  De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

În acest an au fost introduse în clasament 1750 de universități din Statele Unite ale Americii și din alte 90 de țări din întreaga lume, cu 72 de universități mai mult față de ediția precedentă a clasamentului. În total au fost analizați 13 indicatori care măsoară performanța cercetării academice dar și reputația la nivel global și regional.

Indicatorii de performanță ai Best Global Universities Rankings sunt: reputația mondială (12.5%), reputația regională (12.5%), numărul publicațiilor (10%), numărul cărților (2.5%), numărul conferințelor (2.5%), impactul normalizat al citărilor (10%), numărul total de citări (7.5%), numărul de publicații regăsite în topul celor mai citate 10% publicații (12.5%), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicații (10%), procentul publicațiilor cu colaborare internațională raportat la totalul pe țară (5%), procentul publicațiilor cu colaborare internațională al instituției (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referință (5%), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.