Urban Talks Brașov 2021, în perioada 22 – 24 octombrie

UrbanizeHub, o comunitate de oameni pasionați, cu expertiză inter-disciplinară care modelează viitorul orașelor românești într-un mod smart și sustenabil, vine la Brașov în perioada 22 – 24 octombrie pentru evenimentul Oameni care modelează orașe pentru oameni (People Shaping Cities for the People), eveniment care va dura 3 zile: conferința și concurs de soluții. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanțat de Comisia Europeană, pentru a stimula implicarea cetățenilor în politica de coeziune.

Evenimentul va începe pe 22 Octombrie prin conferința Urban Talks,  începând cu orele 09:30, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri. Urban Talks aduce soluții inteligente și durabile pentru orașele din centrul țării. Se vor aborda subiecte precum investiții, viziune, orașe pentru oameni, mediu și sustenabilitate, mobilitatea urbană și concepte de management public colaborativ încurajând implicarea cetățenilor în procesul de dezvoltare. Scopul conferinței este de a educa, conecta și inspira lumea care participă prin exemplele de bună practică și prin invitații care urcă pe scenă. Vor fi prezenți numeroși invitați, printre care lideri ai administrației publice locale, experți internaționali, experți din partea Băncii Mondiale, experți din partea Comisiei Europene și Banca Europeană de Investiții, precum și invitați de seamă din partea unor companii ca Amazon, Microsoft și UI Path. Agenda conferinței Urban Talks poate fi găsită la următorul link:

Sfârșitul săptămânii (23-24 octombrie) continuă cu un concurs de soluții pentru dezvoltarea sustenabilă a orașului : Urban Innovation Hackathon. Acest concurs de soluții se va desfășura în incinta Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri începând sâmbătă, 23 octombrie, la ora 09:00. Similar concursurilor de la Timișoara, București, Iași si Galați, Urban Innovation Hackathon Brașov reprezintă spațiul care oferă inginerilor, arhitecților, experților IT, urbaniștilor, persoanelor pasionate de mediu, orașe sau tehnologii oportunitatea de a dezvolta soluții sustenabile care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane în Brașov. Concursul va fi organizat pe trei tematici: mobilitate urbană & spații publice, schimbări climatice & mediu și  soluții digitale pentru orașul de mâine. Participarea se poate face atât fizic, cât și online iar soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu până la 3.000 de euro.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Cei interesați de modelarea viitorului orașului Brașov se pot înscrie atât pentru conferință, cât și pentru concursul de soluții mai jos: https://urbanizehub.ro/urban-talks-and-hackathon-brasov/

Evenimentul „People Shaping Cities for the People“ (Urban Talks & Urban Innovation Hackathon) este parte a unui proiect finanțat de DG Regio al Comisiei Europene și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, Agenției Metropolitane Brașov și Nhood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.