USR le mulțumește brașovenilor care au ieșit la vot: Mesajele aleșilor

În urma alegerilor de duminică, 6 decembrie, Alianța USR PLUS se clasează pe locul I atât în județ, cu un scor de 26,79% la Camera Deputaților și 27,03% la Senat, cât și în municipiul Brașov, unde Alianţa a obținut 35.48% dintre voturi la Camera Deputaților și 35,57% la Senat.

Este un semnal clar că tot mai mulți dintre cetățenii județului Brașov își doresc o schimbare radicală a modului în care este guvernată România, își doresc eliminarea hoției din administrația publică și înlocuirea acesteia cu integritatea, competența și responsabilitatea.

Alianța USR PLUS Brașov mulțumește cetățenilor pentru fiecare vot și pentru încrederea acordată. Mulțumește, de asemenea, voluntarilor care au sprijinit organizația și candidații Alianței în timpul campaniei, cât și delegaților în secții, care s-au asigurat că procesul de vot și numărarea se desfășoară în mod corect!

Conform rezultatului obținut în urma alegerilor de duminică, Alianța USR PLUS Braşov va trimite, cel mai probabil, în Parlamentul României trei deputați – Tudor Benga, Victor Ilie, Andrei Miftode – și un senator – Irineu Darău.

Alianța USR PLUS Brașov ia cât se poate de în serios semnalul de alarmă dat de prezența foarte scăzută la vot, nu numai în Brașov, ci în întreaga țară. Dincolo de pandemie și de restricțiile cu privire la locul în care se poate vota, care își au rădăcina în legea electorală, este un semnal clar că o bună parte dintre cetățenii județului și ai țării nu se simt reprezentați, iar responsabilitatea pentru acest lucru nu este a electoratului, ci a întregii clase politice, inclusiv a Alianței USR PLUS, care trebuie să facă eforturi pentru a crește încrederea cetățenilor în ofarta electorală și pentru a-i motiva să îi încredințeze votul.

Allen Coliban, Primarul Braşovului

“Vreau să le mulțumesc personal tuturor brașovenilor care au mers la vot. Brașovul a dat un semnal clar înspre o revoluție a bunei guvernări și ne-a acordat din nou încrederea, așa cum a făcut-o la alegerile europalarmentare și la algerile locale. Urmează patru ani dificili, foarte importanți pentru România, cu fonduri europene cum nu am mai avut până acum. Sunt 4 ani în care avem nevoie de colaborare foarte bună la nivel local, dar și cu Bucureștiul, și vreau să asigur întreg spectrul politic de disponibilitatea mea față de această colaborare.

În următoarea legislatură vom continua ceea ce am făcut în cei 4 ani de mandat și de activitate parlamentară, dublând numărul de parlamentari de Brașov, ceea ce este un lucru foarte bun. Pe de altă parte, vreau să îi asigur pe brașoveni că suntem conștienți de faptul că o parte dintre ei nu se simt reprezentați în acest moment. Depinde de noi să convingem brașovenii, în acești patru ani, că revoluția bunei guvernări a început în România.”

Irineu Darău – Senat

“Încep prin a mulțumi tuturor celor care ne-au fost alături la aceste alegeri și în general în ultimii 4 ani. Le suntem recunoscători tuturor susținătorilor, voluntarilor, membrilor și candidaților. România se poate schimba în bine pas cu pas și cred că prezența sporită în Parlament a Alianţei USR PLUS este de bun augur.

Dincolo de aceasta, am receptat semnalul trimis de români către întreaga clasă politică. Absenteismul mare arată neîncrederea în politicieni și ne este clar că mai avem multe de învățat și de îmbunătățit.

La final, mulțumesc oamenilor din județul Brașov pentru că ne-au dat din nou încrederea și ne-au consolidat poziția de primă forță politică în județ. Vom face tot ceea ce depinde de noi, la toate nivelurile, să reprezentăm cu cinste cetățenii și să contribuim la o bună guvernare locală, județeană și națională.”

Tudor Benga – Camera Deputaţilor

“Vreau să mulțumesc tuturor brașovenilor care au venit la vot și tuturor celor care ne-au susținut. E un rezultat cât se poate de satisfăcător și este dovada faptului că brașovenii au apreciat munca pe care am depus-o, atât de-a lungul timpului, cât și în această campanie.

Rezultatul la nivel național nu este la fel de satisfăcător și, în privința aceasta, vom avea o serie întreagă de discuții și analize interne. În același timp, prezența scăzută la vot arată că falia dintre așteptările societății și ceea ce livrează clasa politică se mărește. Faptul că 2 din 3 români nu s-au prezentat la vot e o chestiune care trebuie să ne pună pe toți pe gânduri. Consider că există o sete de schimbare în societatea românească pe care clasa politică nu a reușit să o capteze la aceste alegeri.

Prioritatea în acest moment este însă aceea de a ne așeza la masa negocierilor pentru a asigura o coaliție de guvernare cât mai solidă și cât mai capabilă să livreze acele reforme fundamentale ale statului de care România are nevoie.”

Victor Ilie – Camera Deputaţilor

“Aș vrea, în primul rând, să mulțumesc cetățenilor din județ, atât celor care au votat, dar și celor care nu au votat. Nu e nicio surpriză că oamenii sunt dezamăgiți de politică. Nu e nicio surpriză că la alegerile parlamentare prezența este cea mai scăzută.

Dar aceste aspecte ne motivează. Avem marea ocazie de a dovedi ce poate face USR PLUS la guvernare. Avem ocazia să convingem oamenii că votul lor nu a fost degeaba. Avem ocazia să dovedim că politica se poate face cu adevărat în interesul pe termen lung al cetățenilor.”

Andrei Miftode – Camera Deputaţilor

“Mulțumesc tuturor celor care au participat la acest exercițiu democratic esențial, celor care ne-au validat eforturile de până acum și și-au pus încrederea în noi pe mai departe. Este un rezultat deosebit pentru județul Brașov, iar această susţinere ne onorează și ne responsabilizează. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a valorifica și multiplica încrederea acordată.

Trebuie să recunoaştem că rezultatul la nivel naţional este dezamăgitor, atât prin prisma absenteismului, cât și din perspectiva procentului obţinut de USR PLUS.  Va trebui să avem o analiză minuţioasă pentru a înțelege ce anume am făcut greșit sau în disonanță cu așteptările electoratului la aceste alegeri. Suntem şi vom rămâne permanent deschişi faţă de cetăţeni, pentru a putea reprezenta cat mai bine interesele şi nevoile acestora.”

Obiectivul imediat al Alianţei USR PLUS este formarea unui guvern competent și capabil să producă reformele necesare. La Braşov, Alianţa este pregătită să înceapă munca în echipă, prin colaborare între toate cele trei niveluri administrative în care este acum reprezentată – local, județean și central – pentru o administrație stabilă și eficientă, care să dea încredere oamenilor, mai cu seama în aceste momente în care se tem pentru viața lor, a celor dragi și pentru siguranța locurilor de muncă.

Zoltan Szenner, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov

“Doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru eforturile lor și să le mulțumesc în special locuitorilor municipiului și județului Brașov pentru voturile pe care le-au acordat candidaților noștri.

Am foarte mare încredere în viitorii parlamentari USR PLUS și știu că de acum încolo ne vom putea bizui pe sprijinul lor în cazul necesității unor modificări legislative pentru a ne putea duce la bun sfârșit obiectivele stabilite în plan local și județean. Totodată, este extrem de importantă o bună colaborare între Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov și am convingerea că acest deziderat va fi atins.

Dintre atribuțiile mele, ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, cea mai mare provocare o reprezintă implementarea proiectului SMID – Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor – care este un proiect de mare anvergură ce va schimba cu totul modul în care se colectează, sortează și reciclează deșeurile în județul Brașov. Nu vă ascund că va fi extrem de dificilă implementarea acestui proiect, dar cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului și colaborarea tuturor primăriilor implicate, vom reuși.

Mulțumesc încă o dată tuturor brașovenilor și le urez mult succes colegilor mei, viitorii parlamentari ai Alianței USR PLUS care vor reprezenta județul Brașov!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.