Vaccinul Moderna este în România: Câte doze ajung la Brașov

Mâine, 03 februarie, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite catre centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade celsius.
Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

 • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 4.810 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 5.290 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.360 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.220 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.210 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.320 doze.
 • Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze
  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
  *
  În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.
 • Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.