Vasile Tatarciuc: „Vrem să nu mai avem emoții în ceea ce privește menținerea în Liga a 3-a”

ACS Kids Tâmpa Brașov a avut un sezon de toamnă oscilant în Liga a 3-a. O primă parte de campionat în seria C5 în care tinerii jucători ai grupării „alb-albastre” au arătat talent, determinare, ambiție, dar și multe emoții și lipsă de experiență. „Urșii” au alternat jocurile bune, cu evoluții mai puțin reușite, au trecut de multe ori de la extaz la agonie și invers, totul într-o serie în care echipele sunt foarte echilibrate valoric.

„Din punctul meu de vedere este o jumătate de sezon mai puțin reusită pentru noi. Și spun asta pentru că aveam așteptări mult mai mari. Chiar dacă jocul ne-a dat în multe momente impresia că suntem pe drumul cel bun, rezultatele au lăsat de dorit. Din păcate, am pierdut multe puncte pe multe greșeli personale. Dar acesta este unul dintre capitolele la care vom lucra în pauza competițională pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Adică pe un loc în clasament care să nu ne mai ofere emoții în ceea ce privește menținerea în Liga 3”, a spus unul dintre antrenorii Kids Tâmpa, Vasile Tatarciuc.

Tehnicianul brașovean a precizat că în partea a doua sezonului el și Ciprian Anghel vor încerca să promoveze cât mai mulți jucători din propria academie: „Am început bine sezonul, dar a urmat o scădere de formă a jucătorilor și asta ne-a adus în situația de a avea doar 15 puncte în clasament. Dar o să încercăm să rezolvăm pe parcurs toate aceste probleme. Obiectivul nostru, pe lângă menținerea în Liga a 3-a, este și acela de a crește și a promova jucători din propria academie, pentru Liga a 3-a sau mai sus. De aceea o să încercăm să aducem la echipa de seniori mai mulți jucători de la grupele 2005 și 2006, fotbaliști care unii dintre ei au demonstrat că pot face față la Liga a 3-a, alții urmează să o facă. Avem tineri foarte talentați, care sperăm ca pe viitor să se integreze foarte bine în lot și să facă față cu brio unor rigori superioare”.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Revenind la seria din care face Kids Tâmpa Brașov, C5, fostul fundaș de la FC Brașov a declarat: „Consider că dintre toate seriile, cea din care facem și noi parte este cea mai echilibrată. Dacă stai să te uiți cu atenție la clasament, cu două victorii la rând poți să ajungi acolo sus, iar cu două înfrângeri consecutive poți cădea pe ultimele locuri. Este o serie în care se pune accentul pe jucătorii tineri, de perspectivă, vezi cazul nostru, al celor de la Sepsi sau SR. Nu e cea mai bună serie, dar cu siguranță e cea mai echilibrată, de aici și rezultatele neașteptate din timpul sezonului de toamnă”.

Citeste și:  „Faust”, grand-opera pe scena Operei Brașov

„Urșii” vor lua oficial vacanță în zilele următoare, mai având programate două ședințe de pregătire. „Împreună cu Ciprian am mai programat două antrenamente pentru acest final de an. Unul în care să facem un pic de mișcare, iar un altul în care să avem o discuție cu jucătorii, să facem o analiză a ceea ce a fost în toamnă. Va trebui să ne gândim și la lotul de jucători cu care vom merge mai departe. Din păcate, va trebui să ne despățim de unii dintre ei. Vom încerca să aducem și alți jucători, care să ne ajute să ne îmbunătățim jocul, dar și să obținem rezultatele care să ne asigure îndeplinirea obiectivului”, a mai adăugat Vasile Tatarciuc.

Reunirea este programată pentru 16 ianuarie 2023. „Vom avea 8 săptămâni de pregătire, zic eu suficiente pentru a pune la punct toate detaliile necesare atingerii obiectivului, salvarea de la retrogradare. Mă bucur că vor reveni și Tenică și Plăiașu, jucători care ne-au lipsit mult. Sperăm să nu mai avem probleme cu accidentările și să ne putem baza pe tot lotul de jucători”, a conchis antrenorul echipei brașovene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.