Vernisajul expoziției de Sociologie vizuală, astăzi, pe esplanada din Parcul „Titulescu” Brașov

Vernisajul expoziției de Sociologie vizuală coordonată de conf. dr. Ștefan Ungurean și dr. Cristian Bălăcescu va avea loc miercuri, 5 octombrie, ora 14.00, pe esplanada din Parcul „Titulescu” (în fața Corpului T).

Cu ocazia deschiderii noului an universitar 2022-2023 vă invităm să vizionați expoziția în aer liber ce reunește proiectele premiate ale cercului de cercetare științifică „Anton Golopenția” din cadrul Facultății de Sociologie și Comunicare a Universității Transilvania Brașov.

Manifestarea, aflată la a cincea ediție, reunește sub capetele de afiș „Omul și Orașul său” și „Dincolo de gard”, interviuri și imagini ale oamenilor din orașele și satele României și ale Republicii Moldova. Realizatorii sunt studenții a doi ani de studii, de la programele „Comunicare și Relații Publice” și „Asistență Socială” care, la debutul lor în metodologia și practica sociologică, au dat dovadă de trăsături admirabile ce țin de curajul de a face cercetare în teren, ca în tranșee, „cu masca pe figură”.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Proiectele în cauză reprezintă un demers recuperatoriu al memoriei, de „apusul unei lumi”, cea a mâinilor crăpate de trudă pe care le vezi în piață, când îți faci cumpărăturile și în același timp al istoriei, o lume care a trecut, cu adevărurile ei, cu oamenii ei, temerari, îndurători și temători totodată, având o clară conștiință a limitei. De aceea, nu întâmplător, unii dintre subiecții cercetărilor studențești „ajung” în metafizic, mărturisindu-l pe Dumnezeu, spusele lor purtând pecetea unui profund simț filosofic.

Expoziția va fi amplasată pe esplanada din Parcul „Titulescu” (în fața Corpului T) și va putea fi vizitată până în data de 23.10.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.