Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

Lumea se confruntă cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani, ceea ce va duce la o creștere semnificativă a prețului ciocolatei.

Cauza principală este vremea rea de pe continentul african, de unde provine cea mai mare cantitate de cacao din lume. Prețul boabelor de cacao a depășit, pentru prima dată, 10.000 de dolari pe tonă, ceea ce va determina producătorii de ciocolată să majoreze prețurile pentru produsele lor.

Consumatorii vor resimți această creștere a prețurilor în curând, probabil chiar cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Mulți fermieri dau vina pe schimbările climatice pentru recoltele slabe din ultima vreme. Arborii de cacao cresc foarte aproape de Ecuator și sunt sensibili la schimbările de vreme. Vânturile uscate din Sahara au fost deosebit de puternice în ultimele luni, afectând semnificativ producția.

Citeste și:  Până pe 30 aprilie sunt deschise înscrierile pentru a obține un permis gratuit de călătorie cu trenul Discover EU

La problemele climatice se adaugă și vârsta înaintată a arborilor de cacao, al căror potențial maxim de producție a fost depășit.

Toți acești factori vor duce la o creștere semnificativă a prețului ciocolatei în următorii ani.

Analiştii estimează un deficit de peste 350 de mii de tone de cacao, de cinci ori mai mult comparativ cu sezonul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.