Victorie pentru FC Braşov în primul amical din Antalya, dublă Diogo Izata

FC Braşov s-a impus cu scorul de 2-0, în această dimineaţă, în faţa kazacilor de le Shakhter Karagandy. Victoria stegarilor a venit pe final de meci prin dubla portughezului Diogo Izata, care a marcat două goluri foarte frumoase.

Încă de la începutul meciului, marile ocazii au aparţinut stegarilor. În minutul 21 Eduard Lambrinoc a ratat o ocazie imensă. Singur cu portarul, a şutat în goalkeeper, mingea i-a revenit iar apoi a şutat într-un adversar. În minutul 44 Rareş Lazăr a şutat din lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, însă portarul a respins în corner.

Chiar în debutul reprizei a 2-a s-a remarcat şi portarul stegar Ştefan Dobre. Goalkeeper-ul a reuşit să reţină un şut din 10 metri, lateral dreapa.

Pe final de meci, braşovenii au pus cu totul stăpânire pe joc şi au reuşit să înscrie de două ori. Intrat la pauză, Diogo Izata a marcat o dublă superbă. Prima dată a înscris în minutul 81, după o pasă cu exteriorul a lui Dan Spătaru, mijlocaşul portughez a luat mingea pe la aproximativ 30 de metri, a intrat cu ea în careu, a driblat un adversar şi a plasat balonul la colţul lung al porţii, în plasa laterală. Două minute mai târziu, în minutul 83, acelaşi Diogo Izata a marcat. De această data după o degajare din careu a portarului Daniel Mutu. Goalkeeper-ul a trimis mingea peste apărarea adversă, Izata a oprit balonul pe piept, şi de la 18 metri a lobat portarul advers.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

“Un meci bun, împotriva unei echipe bune, care a jucat an de an în cupele europene. Am avut o evoluţie bună. Îmi felicit jucătorii pentru că pe lângă rezultatul de 2-0 am mai avut 4-5 situaţii foarte mari. Am arătat bine ca prim joc, au jucat toţi şi asta mă bucură. Îmi pare rău pentru Saim pentru că a suferit o accidentare, sperăm să nu fie nimic serios, o comoţie, a trebuit să îl scot. Un amical bun, un prim meci în care am dat minute tuturor jucătorilor. Toţi au răspuns foarte bine. Ne aşteaptă o perioadă grea, de acumulări. Mai urmează încă trei jocuri amicale. Pentru mine important este să stabilizez un prim 11, jucătorii să aibă ritm. Au fost foarte motivaţi şi mă bucur că există concurenţă pentru că practic concurenţa te motivează mai mult decât orice.”, a spus la finalul meciului Dan Alexa, antrenorul de la FC Braşov.

FC Brașov a jucat în prima repriză în formula: Andrei Ureche (Ştefan Dobre min. 30) – Tomislav Sorsa, Ivan Fustar, Bradley Diallo – Andrei Lascu, Vasile Constantin, Rareş Lazăr, Alexandru Siam Tudor (Kirill Kirilenko min. 16), Tudor Oltean – Eduard Lambrinoc (Zoran Mitrov min. 30), Ştefan Blănaru
În repriza secundă Dan Alexa a jucat în formula: Ştefan Dobre (Daniel Mutu min. 63) – Sergiu Pîrvulescu, Marius Burlacu, Andrei Marc, Andrei Vasu, Daniel Dumbravă – Robert Boboc (Tudor Cociș min. 88), Zoran Mitrov (Cristian Păscăluță min. 69), Diogo Izata – Milcho Angelov, Kirill Kirilenko (Dan Spătaru min. 59).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.