VIDEO Imagini spectaculoase cu capre negre filmate în Parcul Național Piatra Craiului

Un grup de capre negre au fost filmate la mare altitudine în timp ce sar printre stânci acoperite cu zăpadă și gheață. Imaginile spectaculoase au fost obținute de angajații Parcului Național Piatra Craiului.

„Imagini spectaculoase cu un grup de capre negre în Parcul Național Piatra Craiului într-o filmare realizată de colegul nostru Mircea Vergheleț. Caprele negre preferă în iernile grele versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid”, au explica, pe Facebook, reprezentanții Companiei Naționale Romsilva.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare sunt păduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.