Vizita oficială a deputatului german Gunther Krichbaum și a soției sale la Brașov

Săptămâna aceasta a avut loc la Brașov o vizita oficială din Pforzheim Enzkreis alcătuită din doamna consilier local, Oana Krichbaum, domnul deputat din Bundestag, Gunther Krichbaum si reprezentanții liceului Schiller din Pforzheim. 

Scopul vizitei a fost continuarea discuțiilor de parteneriat între Colegiul Național „Johannes Honterus” și Schiller-Gymnasium Pforzheim dar și inițierea infrățirii a Consiliului Județean Brașov și Regiunea Enzkreis/Pforzheim din Landul Baden-Württemberg, Germany.

Prima vizită oficială a fost efectuată la Liceul Johannes Honterus unde a fost primită delegația de directorul colegiului national domnul Radu Chivărean si de colegii acestuia.

Cu ocazia acestei vizite a sustinut domnul deputat Gunther Krichbaum si o dezbatere cu elevii de clasa a XI-a si a XII-a despre viitorul Europei intitulata “Europa Cafe” iar dupa dezbatere au vizitat cu toții frumosul bazar de Paște organizat în curtea Bisericii Negre. 

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Întâlniri oficiale au avut atât la Primaria Brașov cât și la Prefectura Brașov și Consiliul Judetean Brasov unde au fost primiti de catre reprezentanți ai primariei, de către Prefectul Brasovului si de reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov. 

Cu ocazia acestei întâlniri s-a discutat proiectul de înfrățire dintre Judetul Brasov și Regiunea Pforzheim Enzkreis care ar fi extrem de benefica in special pentru noi deoarece regiune germana este una dintre cele mai dezvoltate economic din Landul Baden Württemberg. 
După vizita la Consiliul Judetean a urmat o tur la noul Aeroport International Brașov efectuat de directorul aeroportului, domnul Alexandru Anghel. 

La Forumul German Brasov a sustinut domnul Krichbaum o prelegere despre situatia actuala a Europei în contextul razboiului din Ukraina si a fost intâmpinat de fanfara de tineri a Brasovului condusa de Matthias Roos. 

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Delegația a vizitat atât Castelul Bran cât și Orașul Ràșnov unde au fost primiți de primarul Liviu Călin Butnariu.

Ultima întâlnire a fost la Spitalul Judetean Brasov unde a fost înmânată o donație de 3.000 de Euro spitalului din partea Societații Germano-Române din Pforzheim Deutsch-Rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis e.V. – #DRG 

Reprezentanții germani au plecat spre Bucuresti unde vor fi primiți de E.S. Ambasadorul Germaniei București, domnul Peer Gebauer iar maine se vor întoarce cu multe impresii frumoase acasă să se bucure de sărbătorea de Paște. 

“Personal doresc să le mulțumesc pentru această vizită, atat în calitate de membru al #DRG cât și din cea a brașoveanului implicat și constructor de punți care își dorește proiecte frumoase și benefice între România și Germania din care să profite ambele părți.” a declarat Christian Macedonschi co-initiatorul acestei vizite la Brasov .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.