Vlad Voiculescu: ‘E o rușine spitalul de la Cluj-Napoca! La Brașov, e criminal ce se întâmplă acolo’

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile, pentru spitale regionale la Craiova, Iaşi şi Cluj, dar că trebuie construite spitale şi la Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, el remarcând că ”sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”.

„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi… La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo. Deci lucrurile astea trebuie să funcţioneze”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o emisiune difuzată duminică de Prima Tv.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Vlad Voiculescu a precizat că în anul 2016 a lucrat, împreună cu echipa sa, la semnarea acordurilor cu Banca Europeană de Investiţii pentru atragerea de fonduri în vederea pregătirii studiilor de fezabilitate.

„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.