Vladimir Putin şi Xi Jinping continuă discuţiile la Moscova, cu accent pe cooperarea economică

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping continuă marţi discuţiile la Moscova, cooperarea economică urmând să fie în centrul atenţiei în această a doua zi a vizitei de trei zile a liderului de la Beijing în Rusia, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Putin şi Xi au avut luni o discuţie unu-la-unu despre războiul din Ucraina, urmând ca marţi să li se alăture şi delegaţiile guvernamentale. Cele două părţi urmează să semneze două acorduri majore pentru a extinde „parteneriatul comprehensiv” şi „cooperarea strategică”, potrivit Kremlinului. La întâlnire va participa şi ministrul apărării rus, Serghei Şoigu.

Conform Moscovei, pe agenda de discuţii se va afla şi cooperarea tehnico-militară. Occidentul se teme că China ar putea furniza arme Rusiei pentru războiul pe care aceasta l-a declanşat în Ucraina.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Pentru Putin, vizita lui Xi este binevenită, deoarece îi permite să arate că nu este izolat pe plan internaţional. China nu a condamnat războiul Rusiei împotriva Ucraina şi este angajată în negocieri de pace.

Xi a subliniat poziţia neutră a Chinei la începutul vizitei.

Conform Kremlinului, după discuţii sunt programate declaraţii ale celor doi lideri.

China este considerată un aliat apropiat al Rusiei. În acelaşi timp, Beijingul s-a supus în mare măsură sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei pentru a nu deveni la rândul său ţinta unor măsuri punitive. 

Photo: Sergei Karpukhin / Sputnik / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.