Vot în Parlamentul European pentru un tribunal internaţional, care să judece crimele de război ale rușilor în Ucraina

Parlamentul European a votat astăzi cu o largă majoritate, înființarea unui tribunal internațional care să judece crimele de război ale rușilor în Ucraina. Aleșii europeni consideră că drumul spre pace începe cu judecarea celor vinovați pentru crimele comise împotriva poporului ucrainean, fie ei militari de rând, civili sau lideri politici, transmite Televiziunea Română.

Mesajul Europei către Federația Rusă este că niciunul dintre vinovații pentru crimele de război din timpul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei nu va rămâne nepedepsit.

”Comisia Europeană reflectează la înfiinţarea unui parchet internaţional, pentru a începe investigarea infracţiunii de agresiune, pentru a adună şI păstra probe pentru posibile viitoare procese”, declară Didier Reynders, comisarul european pentru Justiţie, citat de TVR.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Rezoluția votată de europarlamentari subliniază rolul important pe care un astfel de tribunal îl va avea și în facilitarea cererii de despăgubiri în procesul de reconciliere, odată ce războiul se va fi încheiat cu victoria Ucrainei, îndreptățită să ceară reparații materiale pentru distrugerile create de invazia rusă pe teritoriul sau suveran, mai notează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.