Vrei să ajungi la MASSIF, ia autobuzul!

Mai sunt doar două zile până va începe cel mai mare eveniment muzical organizat în orașul nostru, MASSIF 2023. Conform organizatorilor, Festivalul Massif va fi o producție gigant, nemaiîntâlnită într-o stațiune montană la nivel european. Vor fi 35.000 de participanți pe parcursul celor trei zile de festival, 100 de artiști pe 6 scene – trei scene în interiorul festivalului, dintre care două acoperite, cea mare outdoor și alte trei scene la apres-ski-urile partenere din stațiunea Poiana Brașov.

Având în vedere că, potrivit organizatorilor, în perioada festivalului Massif, în intervalul orar 11:00 – 01:00, accesul în stațiune, pe ruta Brașov – Poiana Brașov, va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, mașinilor acreditate, operatorilor privați de transport și firmelor de ridesharing, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival este transportul în comun.

Pentru aceasta, Primăria Brașov și RATBv au pregătit un plan de transport care să asigure accesul la acest eveniment, fie prin creșterea frecvenței pe anumite rute de transport – în interiorul orașului și spre Poiană, fie prin crearea unor noi linii de transport care să le permită participanților să ajungă și să plece de la festival.

,,Ne așteptăm la 35.000 de participanți în cele trei zile de festival. Este un volum care se adaugă la ceea ce Poiana Brașov găzduiește în mod regulat în weekendurile de iarnă. Prin urmare, va fi un aflux de participanți, de vizitatori, dar și de brașoveni, în număr record în acest weekend. Pentru asta am prioritizat transportul public, am lucrat împreună cu celelalte autorități, în principal cu Poliția Română, pentru a pune la punct un plan de mobilitate, un plan care asigură o fluență ridicată a transportului public. Vom avea autobuze suplimentare, o frecvență de până la din 6 în 6 minute pe liniile 20, 60 și 100 și măsuri suplimentare cu privire la stații intermediare, cu privire la măsuri de revenire după festival. În serile de festival sunt 9 linii care vor asigura legătura din parcarea mare din Poiana Brașov cu cartierele Brașovului, iar în timpul zilei vom avea 10 linii cu efective suplimentate dinspre cartiere către Livada Poștei”, a precizat primarul Allen Coliban în conferința de presă de prezentare a evenimentului.

Citeste și:  Autobuzele RATBV de pe linia 140 revin de luni la traseul obișnuit

Planul de transport în comun

Sâmbătă și duminică (4-5 martie) mijloacele de transport public de pe liniile 1, 2, 2B, 6, 16, 17, 28, 31, 34 și 36 vor circula conform orarelor unor zile lucrătoare, în intervalul orar 05.30 – 23.30.

Linia 20 (Livada Poștei – Poiana Brașov)

De vineri – 3 martie și până duminică – 5 martie 2023: numărul de autobuze de pe linia 20 (Livada Poștei – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) va fi suplimentat pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 11.00 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 9 minute, în intervalul orar 11.00 – 20.00 o trecere prin stație la fiecare 6 minute, iar după ora 20.00 (până la ora 23.30) o frecvență de 9 minute.

Linia 100 (Gara CFR Brașov – Poiana Brașov)

Autobuzele de pe linia 100 vor circula pe traseul Gara CFR Brașov – Terminal Poiana Brașov/parcarea mare, fără a mai ajunge până la Telecabina Poiana Brașov. În aceste trei zile numărul de autobuze de pe linia 100 (Gara CFR Brașov – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) va fi suplimentat pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 11.00 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 13 minute, în intervalul orar 11.00 -20.00 o trecere prin stație la fiecare 9 minute, iar după ora 20.00 (până la ora 23.30) o frecvență de 13 minute.

Pe parcursul celor trei zile, pentru linia 100, pe strada Lungă, în zona din fața Cinema Astra, va fi amenajată o stație provizorie, doar pentru sensul de urcare spre Poiana.

Citeste și:  Autobuzele RATBV de pe linia 140 revin de luni la traseul obișnuit

Linia 60 (Terminal Poiana Mică – Telecabină)

Numărul de autobuze de pe linia 60 va fi crescut pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 23.30 o frecvență de 5 minute.

A doua opțiune de transport pentru cei care și-au asigurat participarea la prima ediție Massif este via Râșnov. Dacă sunt cazați în oraș sau în vecinătatea lui, participanții pot ajunge în Poiana Brașov cu autobuzul 130M, care va circula între orele 8:00 – 00:00, la interval de 20 de minute, pornind de la Park & Ride Râșnov.

Participanții pot ajunge cu mașina personală până la zona special amenajată Park & Ride din Râșnov, care dispune de un număr limitat de locuri de parcare, iar apoi pot continua călătoria cu autobuzul, direct în inima festivalului.

Pentru întoarcerea de la festival, RATBV asigură autobuze care vor începe coborârea din Poiană de la ora 22:30 și vor circula până la ora 1.00.

Traseele speciale pentru plecarea de la festival către Brașov sunt:

Linia 1M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Triaj

Linia 2M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Rulmentul

Linia 6M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Saturn

Linia 16M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Stadionul Municipal

Linia 17M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Noua

Linia 28M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Fundăturii

Linia 34M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Timiș-Triaj

Linia 36M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Independenței

Linia 50M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Pietrele lui Solomon.

Toate aceste autobuze vor opri în toate stațiile de pe traseul liniei 20, iar apoi în stațiile de pe traseul urban urmat în Municipiul Brașov. Cei care doresc să ajungă în Râșnov vor putea lua autobuzul 130M din Poiana Brașov, către terminalul Park & Ride.

Tariful unei călătorii în Municipiul Brașov și pe raza Zonei Metropolitane Brașov este de 4 lei. În toate autobuzele și troleibuzele plata călătoriei se poate face prin intermediul aplicației 24pay sau cu cardul bancar, direct la validator.

Citeste și:  Autobuzele RATBV de pe linia 140 revin de luni la traseul obișnuit

Pentru a achiziționa titluri tarifare de călătorie, îi rugăm pe clienți să consulte lista cu punctele de vânzare, listă în care este inclus și orarul de funcționare, disponibil pe site-ul www.ratbv.ro , în secțiunea ”Tarife/Rețea de distribuție bilete și abonamente”. RATBV vine în sprijinul călătorilor și prelungește în cele trei zile de festival orarul de funcționare al mai multor puncte de vânzare, dintre care cele mai importante sunt: Poiana Brașov (08.00 – 01.00), Livada Poștei (până la ora 23.30), Gara CFR Brașov (până la ora 21.30).

Pentru a putea oferi călătorilor informații cât mai exacte, în fiecare din zilele de vineri, 3 martie, sâmbătă, 4 martie și duminică, 5 martie 2023 orarul de funcționare al call-center-ului RATBV (telefon 0368.800.600) va fi deservit de operator după cum urmează: vineri 08.00 – 00.00; sâmbătă 13.00 – 00.00; duminică 13.00 – 00.00.

Pentru traseele 20 și 100, în toate stațiile de pe traseu și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”, va fi afișat programul de circulație valabil exclusiv pentru zilele de vineri – 3 martie, sâmbătă – 4 martie și duminică – 5 martie 2023.

Alte restricții

– parcarea de la Șura Dacilor din Poiana Brașov se închide începând de mâine, 2 martie, ora 07:00;

– parcarea mare din Poiană se închide tot de mâine, 2 martie, ora 17:00;

– parcarea din fața Cinematografului Astra se închide în data de 3 martie, ora 0:00, pentru amenajarea stației provizorii pe linia 100 ;

Mașinile rămase în aceste parcări după aceste date limită vor fi ridicate si relocate. Informații referitoare la locul în care au fost relocate aceste mașini se pot obține de la Politia Locală, tel 0268 – 954.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.