WhatsApp lansează „canale” de comunicare publică

WhatsApp va introduce „canale” care vor permite organizaţiilor să comunice public cu un număr mare de abonaţi, o dezvoltare semnificativă pentru mesageria renumită până acum pentru protejarea confidenţialităţii conversaţiilor utilizatorilor săi.

Iată comunicatul oficial:

Vă prezentăm Canale WhatsApp. O modalitate privată de a urmări ceea ce contează

Astăzi avem plăcerea de a vă prezenta funcția Canale: o modalitate simplă, fiabilă și privată de a primi actualizări importante de la persoane și organizații, direct în WhatsApp. Am creat funcția Canale într-o filă nouă denumită Actualizări, unde veți găsi starea și canalele pe care alegeți să le urmăriți, separat de conversațiile cu membrii familiei, prietenii și comunitățile.

Canalele sunt instrumente de difuzare unidirecțională prin care administratorii trimit mesaje text, poze, clipuri video, stickere și sondaje. Pentru a vă ajuta să alegeți canalele pe care să le urmăriți, creăm un director cu funcție de căutare în care vă puteți găsi hobby-urile, echipele sportive, actualizări de la oficialitățile locale și multe altele. De asemenea, puteți accesa un canal din linkurile de invitare trimise în conversații, prin e-mail sau postate online.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Ne dorim să dezvoltăm un serviciu de difuzare cu cel mai ridicat nivel de confidențialitate. Aceasta începe cu protejarea informațiilor personale ale administratorilor și ale urmăritorilor. În calitate de administrator de canal, numărul de telefon și poza dvs. de profil nu vor fi afișate urmăritorilor. De asemenea, dacă urmăriți un canal, numărul dvs. de telefon nu va fi afișat administratorilor sau altor urmăritori. Este alegerea dvs. pe cine decideți să urmăriți și este o informație privată.

În mod similar cu cel în care dezvoltăm serviciul de mesaje, nu considerăm că actualizările din canale ar trebui să fie eterne. Prin urmare, vom stoca istoricul canalului pe serverele noastre cel mult 30 de zile și vom adăuga modalități de a face actualizările să dispară și mai repede de pe dispozitivele urmăritorilor. Administratorii vor avea la dispoziție și opțiunea de a bloca redirecționările și capturile de ecran din canalul lor.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În cele din urmă, vom facilita administratorilor posibilitatea de a decide cine le poate urmări canalul și dacă doresc ca acesta să poată fi descoperit în director sau nu. Având în vedere că scopul canalelor este de a se adresa unei audiențe mai mari, canalele nu sunt criptate integral în mod implicit. Considerăm că există cazuri în care canalele criptate integral care se adresează unei audiențe limitate sunt justificate, cum ar fi în cazul unei organizații non-profit sau de sănătate, și explorăm această opțiune ca o posibilitate pentru viitor.

În vederea lansării canalelor, ne bucurăm să colaborăm cu factori globali importanți și anumite organizații din Columbia și Singapore, unde canalele vor fi disponibile mai întâi, pentru a dezvolta, a învăța și a adapta experiența. Vom lansa canalele în mai multe țări și vom oferi tuturor posibilitatea de a crea un canal în următoarele luni.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

De asemenea, credem că este o ocazie de a susține administratorii printr-o modalitate de clădire a unei afaceri pe baza canalului lor, folosind serviciile noastre de plată în dezvoltare, precum și capacitatea de a promova anumite canale în director pentru creșterea vizibilității.

În mod firesc, elementul central al modului în care oamenii folosesc WhatsApp va fi în continuare schimbul de mesaje private între prieteni, familie și comunități, iar acest aspect va fi întotdeauna prioritatea noastră principală. Crearea canalelor este un pas mare pe care utilizatorii noștri ne-au cerut să îl facem de mulți ani. Credem că a sosit în sfârșit momentul potrivit să introducem un instrument simplu, fiabil și privat de difuzare și sperăm că îl veți folosi cu plăcere în lunile și anii care vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.