Zeci de sancțiuni pentru încălcarea restricțiilor Covid, aplicate de polițiștii brașoveni

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 22 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 120 de locaţii, 45 desocietăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 17 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Citeste și:  Luni, 12 decembrie, încep zborurile de calibrare pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav!

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 2.550 persoane, verificate peste 170 de mijloace de transport persoane și 200 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 152 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 11 pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 18.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 52 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 64  de  locații. Totodată, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, verificate 37 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.750 lei.

Citeste și:  Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Brașov vor asigura măsurile de ordine la meciul de fotbal dintre echipele AFC Hermannstadt - FC Farul Constanta 1920

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 84 de persoane, au verificat 25 delocații și 12 societăți comerciale, aplicând 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 lei.  

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.