Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (WAAD) va fi celebrată și la Brașov, pe tot parcursul lunii aprilie 2023

Asociația Copiii de Cristal – ACC și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist – FEDRA sărbătoresc Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (WAAD) pe 2 aprilie și pe tot parcursul lunii aprilie 2023.

Desfășurată alături de membrii Autism Europe (AE), campania WAAD din acest an „Construirea unei societăți incluzive pentru persoanele cu autism” este o oportunitate de a reflecta asupra progreselor înregistrate până acum pentru comunitatea cu autism și, în mod crucial, provocările multiple care rămân pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu autism din întreaga Europă.

Pentru a crea o societate care să includă cu adevărat persoanele cu autism și familiile acestora, Asociația Copiii de Cristal și FEDRA, susțin manifestul lansat de AE prin care solicită factorilor de decizie europeni și naționali și altor părți interesate să asigure deplina exercitare a drepturilor și nevoilor persoanelor cu autism din Europa, conform Convenției Națiunilor Unite cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități (UNCRPD). UNCRPD a fost ratificată de 45 din cele 46 de țări membre ale Consiliului Europei (CoE), inclusiv de toate statele membre ale UE și chiar de Uniunea Europeană în 2010. Pentru a implementa UNCRPD la nivelul UE, Comisia Europeană a lansat în Martie 2021 a doua sa Strategie pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, care se va desfășura până în 2030. Nevoile persoanelor cu autism ar trebui să fie abordate în mod adecvat atunci când o implementează.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

ACC și FEDRA invită comunitatea persoanelor cu autism și factorii de decizie din Brașov să se alăture campaniei pentru Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului 2023 (#AutismDay2023) și să-și arate sprijinul pentru o societate mai bună pentru persoanele cu autism și familiile acestora. Ne dorim ca empatia să se manifeste față de membrii comunității noastre în fiecare zi.

În data de 2 aprilie, începând cu ora 16, organizăm împreună cu Primăria Municipiului Brașov la Banca de Cultură Apollonia o expoziție de fotografie realizată de Salomeea Panait, care surprinde copilul și adultul din spatele autismului, vom avea parte și de un recital de pian realizat de Mihai Nedea, tinerii de la Centrul de zi al Asociației Copiii de Cristal vor susține un moment de dans ”Blue awareness”.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Primăria Municipiului Brașov se alătură campaniei și prin iluminarea simbolică a clădirilor reprezentative ale orașului în culoarea albastră.

Și tu te poți alătura campaniei! Portă albastru în 2 Aprilie! Fii bun cu o persoană cu autism și cu familia sa, fiind empatic și înțelegător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.