Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat marţi, 22 martie, la activităţile pregătite de elevii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” din Braşov cu ocazia lansării campaniei paneuropene #WaterofTheFuture.

Elevii au organizat o expoziţie cuprinzând machete, desene şi chiar poezii dedicate acestei campanii, au postat afişe în clădirile liceului, au distribuit flyere şi au vorbit cu pasiune şi responsabilitate despre necesitatea de a pune capăt risipei de apă şi de a prezerva această resursă vitală.

De asemenea, elevii au prezentat un spectaculos flash-mob în curtea liceului.

„Fără apă nu există viitor! 22 martie este Ziua Mondială a Apei, ziua pe care întreaga lume o dedică acestei resurse naturale fără de care viaţa nu ar fi posibilă. Este ziua în care trebuie să înţelegem că apa este o resursă limitată şi că sute de milioane de oameni sunt nevoiţi să trăiască fără a dispune de apă potabilă accesibilă și curată.

La nivelul județului Brașov suntem preocupaţi să asigurăm locuitorilor sisteme de apă și canalizare calitative și cantitative optime, dar în același timp ne implicăm în protejarea și utilizarea durabilă a resurselor de apă, prin proiecte de reabilitare a reţelelor existente și prin extinderea acestora în comunitățile defavorizate. Ne dorim să creştem accesibilitatea populației județului la o infrastructură modernă și sustenabilă, însă vrem să utilizăm judicios şi durabil această resursă. În plus, suntem preocupați de amprenta noastră asupra consumului de apă, iar prin intermediul proiectului „People and Planet – A Common Destiny”, în care Consiliul Județean Brașov este partener alături de alte 8 state membre UE, încercăm să atragem atenția asupra rolului pe care-l are fiecare dintre noi, ca locuitor al acestei planete, în diminuarea risipei de apă și în conservarea resurselor naturale pe care Pamantul ni le oferă.

Îi felicit pe elevii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” şi, în egală măsură, pe elevii de la Colegiul Naţional „Aprily Lajos”, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu”, Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa”, Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș, Liceul „Șt. O. Iosif” Rupea, precum şi pe studenţii Facultăţii de Design de Produs și Mediu din cadrul Universităţii Transilvania, care s-au implicat alături de colegii mei din Consiliul Județean în această campanie”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Alte activităţi desfăşurate în cadrul instituţiilor de învăţământ braşovene implicate în Campania paneuropeană #WaterofTheFuture, lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Liceul „Șt. O. Iosif” Rupea

– expoziție de fotografii precedată de un scurt program artistic, de Ziua Mondială a Apei.

Colegiul Naţional „Áprily Lajos” Brasov

– pe parcursul lunii martie, elevii din clasele primare au învăţat despre circuitul apei în natură şi poluarea apelor şi au făcut experimentul micului grădinar;

– elevii de liceu au organizat un challenge pe Instagram, cu poze şi video-uri prin care să atragă atenția asupra risipirii apei.

Colegiul Naţional „Radu Negru” din Făgăraş

– realizarea de machete din materiale reciclabile și carton în care să fie pusă în evidență influenţa apelor asupra vieţuitoarelor;

– realizarea unei prezentări care să evidenţieze atât calitățile apei, cât şi sursele de poluare a apei;

– realizarea unei broşuri/afiș cuprinzând 10 sfaturi utile pentru protejarea apelor;

– expoziţie foto cu tema „Apa, sursa vieții”;

– prezentare „Povestea picăturii de apă”;

– campanie stradală de informare asupra risipei de apă.

Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Braşov

– sesiune de comunicări pe tema informării tinerilor despre politicile de responsabilizare cu privire la deficitul resurselor de apă.

Universitatea Transilvania

– laborator de chimie cu tema „Proprietăţile fizice ale apei. Determinarea caracterului acido-bazic”, pentru elevii clasei a VII-a de la Şcoala Generală nr. 5 din Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.