Ziua Mondială a Asistenței Sociale – 2022, sărbătorită ieri, la Direcţia de Asistenţă Socială Braşov

“Ziua Mondială a Asistenței Sociale” este sărbătorită în fiecare an în a treia zi de marți din luna martie, iar tema stabilită pentru anul 2022 a fost Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport”, ziua de ieri, fiind ziua în care asistenții sociali din întreaga lume s-au unit pentru a promova acest mesaj comun.

Tema prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care dezvoltă încrederea și securitatea pentru toți oamenii, precum și sustenabilitatea planetei.

„Direcția de Asistență Socială Brașov marchează și în acest an “Ziua Mondială a Asistenței Sociale” iar, dacă anul trecut, în condițiile de distanțare fizică impuse de contextul pandemic am transmis mesaje de respectare a regulilor pentru siguranța comunității în care intervenim, anul acesta valorifică din plin oportunitatea asistentului social de a deveni activ în comunitatea în care activează și de a contribui la promovarea valorilor și principiilor care creează și asigură oamenilor respectarea demnității”, se arată în comunicatul de presă.

Citeste și:  872 de cazuri noi de rujeolă înregistrate în ultima săptămână. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţul Braşov

Asistența socială este un domeniu dinamic, într-o continua schimbare și provoacă asistentul social pentru experiențe noi. Anul acesta problema care a devenit prioritară în România și care marchează domeniul asistenței sociale este nevoia de suport în comunitate pentru persoanele strămutate din Ucraina. Este un moment în care societatea conștientizează câtă nevoie este de astistenți sociali și cât de valoroși sunt aceștia în contextul actual.  

„Prin întreaga activitate desfășurată formăm o ECHIPĂ care răspunde provocărilor și exigențelor domeniului,  suntem în permanență preocupați să identificăm soluții pentru beneficiarii serviciilor sociale și să creem în comunitatea noastră o ”lume” care nu lasă pe nimeni fără suport„, mai transmit reprezentanții DAS Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.