Ziua Națională a Portului Tradițional din România la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului. Gratuitate la vizitare pentru cei care poartă accesorii tradiționale | 8 mai 2022

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului își deschide porțile în regim de gratuitate pentru iubitorii de tradiții care aleg să poarte fie un accesoriu, fie un costum întreg național pentru a sărbători Ziua Națională a Portului Tradițional, care este marcată în fiecare an în a doua duminică a lunii mai. Scopul aceste inițiative este acela de a evidenţia valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone și pentru a transmite mai departe moștenirea bogată a înaintașilor noștri.

Straiele populare româneşti impresionează prin măiestrie şi diversitate, distingându-se prin zone etno-geografice de provenienţă, prin perioadele în care sunt purtate, simbolistica lor aparte atestându-le valoarea de emblemă a identităţii româneşti, ce reflectă credinţa strămoşească.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

La Muzeul Civlizației Urbane a Brașovului, pe lângă expoziția permanentă, puteți vedea, de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00, și expoziția temporară ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi”, care vine să pună în valoare, o dată în plus, moștenirea culturală brașoveană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.