Zoo Brașov celebrează joi, Ziua Internațională a Primatelor

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Brașov se vor putea bucura de activități inedite pentru toate vârstele, joi, 1 septembrie 2022. Motivul: Zoo Brașov se numără printre grădinile zoologice din lume care celebrează Ziua Internațională a Primatelor.

Cu această ocazie, vor fi desene pe asfalt, evenimente educaționale despre maimuțe și discuții ce pun în lumină atât amenințările cu care se confruntă aceste animale, cât și modul în care au evoluat. Grădina Zoologică din Brașov folosește această zi pentru a crea cadrul unor povestiri despre maimuțe, având scopul de a crește conștientizarea privind pericolele cu care se confruntă primatele de pe tot globul.

Ziua Maimuței este populară mai ales printre activiștii de apărare a mediului și a drepturilor animalelor, dar și printre instituții științifice și artistice. Printre suporterii săi se numără antropologul Jane Goodall, organizația Greenpeace, National Geographic, Muzeul Louvre, Muzeul Metropolitan de Artă, Institutul Smithsonian și altele.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Activitățile de joi sunt următoarele:

  • Ora 10.00 – DE VORBĂ CU ÎNGRIJITORII (activitate pentru toate vârstele)

Vizitatorii vor avea posibilitatea să afle lucruri interesante „din culise” despre maimuțe chiar de la oamenii care au în grijă aceste animale. Cine sunt acești oameni? Care sunt îndatoririle lor? Unde își desfășoară activitatea și în ce condiții? Ce instrumente și echipamente folosesc? De ce este nevoie pentru a reuși să devii un bun îngrijitor de animale? Sunteți invitați să aflați toate aceste detalii, și multe altele, chiar de la ei, îngrijitorii de la Zoo Brașov, care vă așteaptă cu nerăbdare întrebările, lângă maimuțele de care au mare grijă.

  • Ora 11.00 – HAPPY BIRTHDAY (activitate creativă pentru toate vârstele)
Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Bine ați venit la Ziua Internaționala a Primatelor! Musafiri, cadouri, surprize!

Vom pregăti împreună cu copiii „Cadouri delicioase”: vor fi aduse surprizele pe care le vom pregăti împreună pentru lemuri, capucini, macaci coada de leu si colobus.

Să ne bucurăm și să le cântăm La mulți ani!

  • Ora 13.00 – COLORĂM ȘI DESENĂM MAIMUȚE (3 – 10 ani – activitate creativă)
  • Ora 15.00 – MAIMUȚELE ȘI HABITATUL LOR (11 – 15 ani – joc interactiv)

Obiectivul jocului: simularea impactului extinderii teritoriului oamenilor asupra vieții sălbatice;  înțelegerea faptului că pierderea habitatului în general este considerată una dintre cele mai critice probleme cu care se confruntă viața sălbatică în ziua de azi.

One thought on “Zoo Brașov celebrează joi, Ziua Internațională a Primatelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.