A fost inaugurat Centrul de printare 3D, gratuit, dedicat studenților Universității „Transilvania”

Universitatea „Transilvania” din Brașov a inaugurat astăzi, 1 martie, un centru de printare 3D, gratuit, dedicat studenților. Astfel, toți studenții UNITBV vor avea la dispoziție 8 imprimante 3D, pe care vor putea printa diverse obiecte necesare proiectelor la facultate.

Indiferent de facultatea ori specializarea la care studiază, fie că vorbim de profil ingineresc ori de profil uman, toți studenții Universității vor avea acces gratuit la aceste imprimante, iar consumabilele vor fi puse la dispoziție de Universitatea Transilvania din Brașov.

În permanență, la centrul de printare vor exista studenți voluntari, de la Facultatea de Design de produs și Mediu care îi vor ajuta pe colegii lor să printeze.

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

Cele 8 imprimante, model Prusa, printează obiecte în format 3D, cu polimeri – mase plastice. Dimensiunea maximă a unui obiect ce poate fi printat este de maximum 20 de centimetri.  Imprimantele au costat în total aproximativ 12.000 de euro, iar pentru amenajarea centrului au fost investiți peste 150.000 de lei, bani din fonduri proprii ale Universității.

Centrul de printare 3D se află pe Colina Universității, în corpul A. Și tot aici se află și unul dintre spațiile centrului de scriere academică, singurul de acest fel din România. Centrul de scriere este deschis tuturor studenților Universității și își propune să-i ajute pe studenți să elaboreze corect o lucrare academică.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Ne-am propus să avem mai multe puncte de atracție pentru studenți. Astăzi vă arătăm doar o parte dintre ele: centrul de printare, centrul de scriere și terasa corpului A. În cursul acestui an urmează să inaugurăm și alte zone dedicate studenților, zone care sperăm să aducă o schimbare în bine și astfel tinerii să-și dorească să petreacă cât mai mult timp în spațiile universității”, a declarat Rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Pe lângă cele două centre din corpul A, pe acoperișul clădirii a fost amenajată și o terasă deschisă, unde studenții își pot petrece timpul liber și de unde pot vedea panorama întregului oraș.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

Sursa foto, forbes.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.