Cinci șantiere din Brașov, amendate de polițiștii locali

Cinci dezvoltatori imobiliari au fost sancționați din cauza neregulilor depistate de oamenii legii, în urma acțiunilor de control privind, printre altele, corectitudinea lucrărilor prevăzute în proiectele tehnice pentru care au fost emise autorizațiile de construire și de verificare a respectării prevederilor legale în domeniu.

Astfel, din cadrul Biroului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal împreună cu polițiști locali de la Biroul de Ordine Publică Zona Turistică au efectuat din nou controale în Poiana Brașov, Calea Poienii, dar și în cartierul Tractorul pentru verificarea șantierelor, în vederea respectării prevederilor Legii 50/1991 (r) și prevederile Legii 185/2013 și HCL 562/2013.
Printre neregulile identificate de lucrătorii Poliției Locale Brașov se număra nerespectarea planșei de organizare a șantierului, dar și inexistența platformei de spălare a roților la ieșirea camioanelor din șantier.

Citeste și:  A fost lansată licitația pentru achiziția a 20 de trenuri electrice noi de lung parcurs. Traseele pe care vor circula aceste trenuri includ Brașovul

Într-unul din cazuri, pe lângă sancțiune, dezvoltatorului imobiliar i s-a pus în vedere, ca măsură complementară, să oprească de îndată lucrările și să le încadreze în prevederile autorizației de construire, ținând cont de faptul că agenții au constatat că nu a fost respectat proiectul tehnic care a stat la baza emiterii autorizației de construire.

Suma totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii locali la cele cinci șantiere găsite cu nereguli a fost de 20.000 de lei.
De la începutul anului până acum, specialiștii de la Biroul Disciplina în Construcții au identificat și verificat pe raza municipiului Brașov 107 șantiere în lucru, iar în urma neregulilor depistate pe teren, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 116.000 de lei.

Citeste și:  Brașovean cercetat pentru deținea fără drept de articole pirotehhnice

De asemenea, au fost întocmite 72 de referate către oficiul juridic, în vederea sesizării organelor de urmărire penală, conform art. 24 lit. a din Legea nr. 50/1991 republicată. Totodată, au fost întocmite 34 de Dispoziții de Primar pentru desființarea construcțiilor neautorizate sau executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.