Cinci școli din municipiul Brașov care vor primi finanțare din bugetul total de 50.000 euro în cadrul programului Sportul pentru toți

Fundația Comunitară Brașov anunță câștigătorii concursului de proiecte ”Educație prin sport”, primul din cei doi piloni ai programului “Sportul pentru toți”, finanțat de către Decathlon România. Anul acesta, programul pune în mișcare comunitățile locale din Brașov și București.

Pentru cei 50.000 de euro alocați de către Decathlon România pentru reamenajarea sau îmbunătățirea facilităților pentru sport în cadrul primului pilon, ”Educație prin sport” au aplicat 9 proiecte din Brașov. Fundația Comunitară Brașov s-a bucurat să vadă interesul comunității pentru acest tip de finanțare și le mulțumește tuturor aplicanților.

Propunerile de proiect au putut fi trimise până pe 14 mai 2021, ora 18:00, iar aplicațiile au fost evaluate de către un juriu independent în perioada 15 mai – 4 iunie. În cadrul procesului de evaluare au fost punctate: nevoia adresată de către proiect și soluția propusă, impactul comunitar (numărul de beneficiari în cadrul orelor și în afara acestora; impactul pe categorii de vârstă, etc.), diversitatea vieții sportive (programe și evenimente sportive, parteneriate, etc.), respectiv calitatea și coerența proiectului.

Cei 7 jurați valoroși, reprezentanți activi ai comunității, specialiști în domeniile lor de activitate: educație, sport, arhitectură, construcții, project management, managementul instituțiilor școlare și dezvoltare comunitară, care și-au oferit timpul și expertiza lor pentru a evalua aceste proiecte pe baza criteriilor de jurizare ale fondului, sunt: Daniel Berechet – Store Manager Decathlon Brașov, Peter Mrass – Arhitect, Markó Zsolt – E&S Rainbow Residence SRL – Project Manager, Marius Cosma – Inspector de sport județul Brașov, Daniel Petrule – Director Școala Gimnazială Sânpetru și profesor de sport, Rareș Dumitrescu – Antrenor de scrimă, István Szabó – Membru Board Fundația Comunitară Brașov.

Iată cine sunt câștigătorii:

1. O pardoseală pentru performanță și siguranță la Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă” – Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, suma finanțată: 69.723 ron  

Proiectul își propune înlocuirea pardoselii sălii de sport a colegiului cu un covor pvc sport Extreme 80 cu grosime de 8 mm inclusiv realizarea a 3 trasaje pentru practicarea handbalului, baschetului și voleiului. Această reamenajare importantă va asigura practicarea activității sportive de către utilizatori în condiţii de calitate, siguranţă, igienă şi confort pe perioada următorilor 15 – 25 ani, care are la bază asigurarea practicării activităţii sportive de către utilizatori în condiţii de calitate, siguranţă, igienă şi confort. Astfel, orele de educație fizică și sport vor putea dezvolta competențele generale din programele școlare: optimizarea stării de sănătate şi a dezvoltării fizice armonioase, dezvoltarea capacităţii motrice, adoptarea unui comportament adecvat în cadrul relaţiilor interpersonale şi de grup, valorificarea limbajului corporal pentru exprimarea şi înţelegerea ideilor, stărilor afective şi a esteticului și demonstrarea unui comportament adecvat pe parcursul organizării, practicării şi participării ca spectator la activităţile de educaţie fizică şi sport, dar și eliminarea neajunsurilor cu care s-au confruntat în ultimii ani: lipsa de amortizare a șocurilor, saltul necontrolabil al mingilor și accidentări cauzate de denivelările produse în urma dezlipirii pardoselii în anumite zone.

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

2. SPORT PENTRU COPII – ZI LUMINĂ – Școala Gimnazială nr. 19, suma finanțată: 28.194 ron

Școala Gimnazială nr. 19 deține o sală de sport europeană de 800 mp, din 2006. Este o sală bine întreținută și dotată, în care își desfășoară activitatea cei 1015 elevi ai școlii, plus 250 de copii și tineri sportivi înscriși la cele 4 cluburi sportive din Brașov. Sala e ocupată zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 22.00, iar sâmbăta, între 9.00 și 18.00. Finanțarea va fi folosită pentru înlocuirea a 14 corpuri de iluminat existente, ineficiente, din cauza cărora condițiile de vizibilitate sunt foarte scăzute, cu unele performante pe baza tehnologiei cu led, ce vor lumina mult mai bine și care au o viață lungă de funcționare și un consum scăzut, reducând cu aproape 40% consumul de energie actual.

3. PROMOVARE PRIN MIȘCARE – Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 31, suma finanțată: 34.016 ron

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Amenajarea sălii de sport și a terenului de volei existent din Școala Gimnazială 31 prin: achiziția și montarea unei plase de siguranță în sala de sport care să protejeze luminatoarele și să ofere posibilitatea echipei de baschet și nu numai, să beneficieze de o pregătire în siguranță și în sala de sport și valorificarea terenului de volei deja existent prin achiziția și montarea stâlpilor de susținere a plasei de volei.

Oferirea posibilității elevilor să desfășoare orele de pregătire sportivă într-un spațiu echipat modern prin: achiziția de materiale sportive moderne și mobilier sportiv adecvat cum ar fi: saltele de gimnastică, trambulină, bănci de gimnastică, ladă de gimnastică, pachet antrenament fotbal, mingi fotbal, baschet, volei, rachete și fluturași badminton, palete și mingi tenis de masă, ladă de gimnastică, bănci de gimnastică.

4. Proiectul START – Liceul cu program sportiv, suma finanțată: 50.749 ron

Proiectul vizează reamenajarea sectorului de sărituri – pistele de elan pentru groapa de sărituri, prin turnarea unei suprafețe multifuncționale, pentru antrenamente în deplină siguranță pentru elevii liceului, singurul liceu de specialitate din județ și pentru cei înscriși la clubul sportiv școlar al liceului. Sectorul de sărituri va fi util în organizarea de competiții locale, județene și naționale la nivel de copii și juniori, devenind singurul sector operațional omologat din Brașov. Poate fi folosit și pentru competiții de tip demonstrație, promovând în rândul copiilor această ramură, dar va permite evaluarea corectă, în condiții similare competiției, a tuturor atleților din Brașov. Beneficiarii direcți sunt toate categoriile de sportivi : spiriduși ( n. 2013), copii I, II, III ( 9-13 ani ), juniori I, II, III (13-19 ani) și tinerii din comunitate, dornici de activități sportive.

5. ACTIV ȘI SĂNĂTOS! – Colegiul Național Andrei Șaguna, suma finanțată: 55.133 ron

Proiectul de investiție cuprinde reabilitarea/reamenajarea și dotarea sălii de sport. Aceasta rezultă din nevoia îmbunătățirii educației și creării condițiilor de confort în cadrul colegiului. Investiția prevede următoarele activități: finisajele interioare vor fi înlocuite cu finisaje noi și durabile: pereții și tavanul se vor zugrăvi cu vopsea lavabilă; podeaua se va vopsi; tâmplăria ferestrelor se va vopsi; se va înlocui ușa interioară cu alta nouă, tot din lemn (inclusiv tocul ușii); – se va îndepărta tâmplăria existentă din lemn (lambriu); se vor desface lambriuri și șipci; se vor monta plase de protecție ferestre, pe interior.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Juriul a decis ca din bugetul total de 243.485 ron, să fie alocată suma de 5.670 ron pentru celelalte 4 școli aplicante. Bugetul va fi împărțit în mod egal între cele 4 școli, acestea vor putea achiziționa materiale consumabile pentru ora de educație fizică (mingi, fileuri, jaloane, etc.)

„Practicarea sportului este extrem de importantă în viețile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos și o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive și cu facilități îmbunătățite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiții atipice din cauza restricțiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanțat de către Decathlon, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

“Misiunea Decathlon Romania este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. În cadrul strategiei de responsabilitate socială „Educația copiilor prin sport”, am dezvoltat împreună cu Fundația comunitară programul „Sportul pentru toți” prin care vrem să dăm posibilitatea copiilor să descopere plăcerile și beneficiile sportului la școală, în siguranță și în condiții optime”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanț, CSR Leader, Decathlon România.

Detalii despre implementarea proiectelor vor fi disponibile pe site-ul programului, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.