Filmele ”Nomadland” si ”Borat”, serialele ”The Crown” si ”Schitt’s Creek” – marile câstigatoare la Globurile de Aur!

Cea de-a 78-a editie a premiilor acordate de Asociatia Presei Straine de la Hollywood a avut loc in aceasta noapte. Lungmetrajele ”Nomadland” şi ”Borat Subsequent Moviefilm” şi serialele ”The Crown” şi ”Schitt’s Creek” sunt marile câştigătoare ale celei de-a 78-a ediţii a galei Globurilor de Aur.


Pentru prima data în istoria galei, ceremonia a avut loc pe ambele coaste ale Statelor Unite, la New York si Los Angeles, cu public restrans si prezentatori pe scena dar cu nominalizatii în direct prin videoconferinta.

Scena galei a fost redefinită anul acesta, întreg aranjamentul a fost regândit, astfel ca la evenimentele de la Los Angeles şi New York să participe un număr limitat de spectatori, între care s-au numărat lucrători din sectoarele esenţiale şi din prima linie. În acest mod, organizatorii au adus un omagiu celor care au depus eforturi în timpul pandemiei, în ultimul an. Actriţa Amy Poehler a fost gazda evenimentului de la Beverly Hilton din Los Angeles, iar actriţa Tina Fey, de la Rainbow Room din New York.

Între cei care au prezentat categoriile, nominalizaţii şi câştigătorii s-au numărat Joaquin Phoenix, Renee Zellweger, Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones, Awkwafina, Kevin Bacon şi Kyra Sedgwick, Kate Hudson, Salma Hayek, Margot Robbie, Jamie Lee Curtis, Laura Dern, Angela Bassett şi Christian Slater. Satchel şi Jackson Lee, copiii cineastului Spike Lee, au fost ambasadorii galei de anul acesta.  

Trofeele pentru 25 de categorii – film şi televiziune – sunt acordate anual în urma votului celor aproximativ 90 de membri ai Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.